StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Жовтих плям більше не буде: 7 простих народних методів прання постелі

20 жовтня 2023, 03:30
2440
7 простих порадам, як позбавити постільну білизну, подушки та матраци від непривабливих жовтих плям, спричинених потом, і зробити це дуже дешево.
Жовтих плям більше не буде: 7 простих народних методів прання постелі
7 простих народних методів прання постелі / Колаж Главред, фото: скріншот із YouTube, pixabay

Експерти по спальнях розповіли про прості способи видалення жовтих плям з подушок та постільної білизни. Деякі з цих поширених предметів часто накопичують жовті сліди після кількох тижнів сну через накопичення поту, що вбирається в матеріал.

Плями також часто залишають неприємний запах, роблячи речі негігієнічними для сну, що може призвести до розмноження бактерій і навіть появи плісняви, якщо їх не випрати належним чином. Домашні розчинники з білого оцту, перекису водню та води - ось деякі з способів, які допоможуть вивести плями. Ребекка Свейн, експерт з матраців з Winstons Beds, каже: "Жовті плями є тягарем для багатьох домовласників, оскільки їх важко вивести і вони можуть зробити ліжко негігієнічним для сну", - пише "Mirror".

"Якщо плями не виводити, вони можуть призвести до розмноження бактерій і навіть появи плісняви, якщо їх не почистити до кінця. Білий оцет і лайм - це бюджетні способи видалення плям, тому вам не доведеться викидати весь постільний комплект або, що ще гірше, матрац".

відео дня

Далі експерт поділилася сімома головними порадами, як відіпрати жовту постільну білизну, більш детально. Ось що вона розповіла.

Три чашки білого оцту

Кислотність білого оцту може допомогти позбутися жовтих плям з постільної білизни та матраців. Кладучи підковдри та наволочки в прання, додайте три склянки білого оцту, щоб досягти свіжості та відсутності плям.

Замочуйте на ніч

Замочування простирадл на ніч дозволить миючим засобам максимально ефективно вивести найстійкіші плями. Не забудьте попередньо випрати їх у гарячій мильній воді.

Періть подушки кожні три тижні

Щоб підтримувати подушки в чистоті, варто прати їх кожні три тижні, що також допоможе видалити більш стійкі жовті плями. Наволочки варто прати щотижня або двічі, щоб зробити їх більш гігієнічними для сну.

Лайми

Вичавіть два лайми на плями перед глибоким пранням. Кислотні елементи допоможуть відбілити жовту пляму. Акуратно нанесіть його на такі речі, як матраци, щоб не зіпсувати їх. Залиште на 30 хвилин, а потім витріть.

Кип'ятіння

Прання при температурі 90 градусів, також відоме як "кип'ятіння", може допомогти видалити будь-які бактерії, викликані потом, а також повернути подушкам свіжий запах і відчуття свіжості.

Перекись водню

Перекись водню може працювати як суперчистячий засіб, коли мова йде про жовті плями. Півсклянки перекису водню, змішаного з водою, допоможе повернути постільній білизні первісний колір. Після цього посипте пляму харчовою содою, щоб вивести стійкі плями.

Засіб для миття посуду

Жовті плями на матрацах зазвичай найважче вивести. Намагайтеся уникати використання таких засобів, як відбілювач, оскільки вони можуть зробити плями ще гіршими. Замість цього використовуйте суміш миючого засобу, гарячої води та харчової соди і потріть плями ганчіркою з мікрофібри.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти