StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Тюлі стануть білішими за сніг: 5 простих та дієвих порад

24 листопада 2023, 04:43
10851
Простий спосіб, який відновить білий колір і подбає про тонкий матеріал тюлів і штор
Тюлі стануть білішими за сніг: 5 простих та дієвих порад
Як делікатно випрати та відбілити тюль / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

І тюлі, і тонкі фіранки є делікатними речами, тому прати їх потрібно дуже обережно. Тут ми пропонуємо вам рекомендації, які дозволять вам підтримувати ці тканини в ідеальному стані, не тільки зберігши їх ніжний матеріал, але й повернувши їм первісну білизну.

Замочіть тканину в теплій солоній воді

Перед тим, як почати прати штору, важливо її добре струсити, щоб видалити пил, що накопичився. Потім приготуйте відро теплої води (30-35°C) і додайте півкіло солі, залиште тканину всередині на півтори-дві години. Потім прополощіть тюль в теплій воді.

Для прання використовуйте миючий засіб, який найменше піниться

Щоб зберегти тканину цілою, тюль варто прати вручну. Для делікатних речей краще використовувати рідкий засіб для прання. Якщо його немає, можна вибрати засіб для автоматичних пральних машин, а для висвітлення пожовтілої тканини найкраще додати трохи оцту, одну столову ложку на літр води. Миючий засіб під час ручного прання утворює багато піни, тому бажано уникати цього, оскільки пізніше його буде важко видалити.

відео дня

Відбілювання лимонною кислотою

Даний спосіб підходить для тюлі з будь-якого матеріалу. Для початку, вам знадобиться 1 пакетик лимонної кислоти, який необхідно розчинити в 2-3 літрах теплої води. Помістіть тюль у цей розчин, прополощіть, а потім дайте висохнути природним шляхом.

Додайте синьку у воду

Після прання тканини змініть воду і додайте трохи сиьнки, знову виперіть і нарешті прополощіть холодною водою. Обережно зливши воду, ви можете повісити її сушитися. Використання такого способу замість сушарки дозволить їй самостійно випрямитися і тоді її не потрібно буде прасувати.

Фарбування тюлей

Якщо плями не зникають, незважаючи на прання, ви можете пофарбувати тканину, використовуючи зеленуваті або блакитні тони (залежно від плям). Вибираючи фарбу, пам’ятайте, що для синтетичних тканин потрібен спеціальний барвник.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти