StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Тільки не оцет і сода: 3 популярні способи знищення бур’янів насправді є шкідливими

5 березня 2024, 19:27оновлено 5 березня, 23:05
Такі способи не допоможуть позбутися бур’янів, але можуть добряче нашкодити, каже експерт із садівництва.
Женщина, огород, сорняк
Експерт із садівництва розкритикувала три популярні способи знищення бур'янів/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Для знищення бур’янів нерідко використовуються оцет і сода. Але насправді такі три популярні способи боротьби з цією проблемою є неефективними, і в той же час вони можуть ще більше нашкодити і спричинити виникнення інших проблем.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Головоломка для перевірки IQ: тільки найуважніші знайдуть кота за 11 секунд

Про це розповіла експертка з органічного садівництва Меліса Джей Вілл, повідомляє The Mirror. У той же час вона сказала, яким методом можна ефективно подолати цю проблему, уникаючи таких шкідливих способів.

відео дня

Є чимало способів позбутися бур’янів, але часто люди об обирають відверто шкідливі – такі, які передбачають використання оцту або соди. За словами Меліси Джей Вілл, такі домашні засоби не вирішать проблему як слід.

Вона зазначила, що якщо обробляти бур’яни оцтом, то таким чином можна лише "спалити" листя, але точно не весь бур’ян, і як наслідок згодом він відросте знову. Тобто такий метод допоможе лише відкласти проблему на потім.

Експертка зазначає, що шкідлива рослина не зникне, якщо її коріння не буде повністю видалене. Обробка оцтом чи содою не завдасть шкоди корінню рослини, тому вона спокійно продовжить рости.

Той оцет, який ми використовуємо в побуті, не здатен вирішити таку проблему, а промислові види цієї речовини не можна використовувати самостійно вдома, тому що вони дуже токсичні.

Меліса Джей Вілл назвала ще й третій спосіб боротьби з бур’янами, який насправді не є досить ефективним, а натомість може ще й нашкодити – використання харчової солі. За її словами, сіль впливатиме на ґрунт, і існує ризик, що крім бур’янів вона знищить також інші рослини, клумби і газони.

Як знищити бур’яни

Натомість експертка каже, що боротися з бур’янами можна за допомогою пропарювання гарячою водою. Наприклад, якщо у вас на подвір’ї ростуть бур’яни, то можна обробити їх за допомогою пароочисної машини – це дуже простий спосіб, який у той же час допоможе обійтися без хімікатів. Такий спосіб найлегше використовувати на маленьких ділянках – під’їзних доріжках, на кам’яній кладці чи плитці, якщо між камінням чи плиткою почала рости небажана рослинність.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти