StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Соковиті і ароматні голубці: 5 секретів приготування смачного обіду

13 грудня 2022, 19:10
Розповімо, як вибрати рис і скільки його варити, а також розкриємо інші секрети звичного блюда.
скільки потрібно рису на 1 кг фаршу для голубців
Скільки потрібно рису на 1 кг фаршу для голубців / pixabay.com

Кожна господиня хоча б раз готувала голубці – це дуже смачна і проста в приготуванні страва. Однак навіть її можна зіпсувати, якщо не дотримуватися правильних пропорцій рису і фаршу в голубцях. Обізнаність у всіх таємницях дозволить пригощати гостей і рідних смачними і ароматними стравами.

Рис і фарш для голубців: що потрібно знати

В Україні голубці готують давно. Ця страва дуже популярна, але потрібно знати, як правильно підібрати інгредієнти для начинки, щоб вона не розлізлася.

Історичною батьківщиною голубців вважається Туреччина. Тут готують страву долма - в виноградне листя загортають фарш і запікають. Для цієї страви споконвіку використовували свинину або баранину. В Україні страва зазнала змін і зараз господині готують голубці з рисом і фаршем.

відео дня

На фарш зазвичай беруть свинину, яловичину, курятину. Рідше використовується баранина, м'ясо кролика та інші види. Також прийнято змішувати два види фаршу. Ідеальними поєднаннями вважаються - курятина з індичатиною або свинина з яловичиною.

Другим не менш важливим інгредієнтом став рис. Ось тут і виникає питання про те, скільки рису потрібно на 1 кг фаршу і який рис краще вибрати для приготування страви.

Рис для голубців: як вибрати

Варто відзначити, що в магазинах можна знайти крупу різних видів – розсипчасту (пропарений рис) і крупу, яка набуває кремової текстури. Головним секретом додавання рису в голубці є його здатність не дати м'ясу розпастися. Завдяки крупі всередині капустяного листа під час приготування утворюється єдиний і щільний ком начинки. Також крупа вбирає в себе аромат м'яса, його сік і аромат спецій.

Тому рекомендується для фаршу на голубці рис вибирати той, який дає кремоподібну текстуру, але всередині залишається щільним. Він вбере в себе м'ясний сік, дасть необхідну міцність начинці.

Під час приготування страви господині запитують і про те, чи потрібно варити рис на голубці. Рекомендується проварити крупу 5-7 хвилин до напівготовності, щоб вона зберігла твердість всередині кожної крупинки. У процесі варіння з'являються крохмалисті речовини - амілопектин і амілоза. Вони відповідають за надання щільності начинки. Далі під час приготування голубців рис довариться за рахунок вбирання м'ясного соку і соку від капустяного листя. Крім того, висока швидкість проварювання крупи скорочує час приготування голубців, що дозволяє зберегти більше корисних речовин в м'ясі.

Найкращим рішенням буде використовувати крупу, яка призначена для різотто або звичайний круглий рис.

Рис і фарш для голубців: 5 секретів приготування

Щоб голубці вийшли ароматними і соковитими, в міру пружними варто знати про 5 секрети приготування цієї страви:

  1. Для приготування потрібно використовувати чистий фарш без домішок і включень, зайвого жиру, тому його краще робити самостійно, а не купувати готовий.
  2. У начинку потрібно додавати рис "аль денте" недоварений, щоб начинка не перетворилася в кашу. Такий рис готується в малій кількості води – в каструлі вода повинна трохи прикривати зерна. Як тільки вода вбереться в зерна, її можна знімати з вогню.
  3. Пропорція рису і фаршу в голубцях повинна бути 1:3. Тобто, на кожні 3 частини м'яса припадає 1 частина рису.
  4. Варити або тушкувати голубці краще в бульйоні. Таке блюдо буде більш ніжним і соковитим. До бульйону можна додати сметану або томатну пасту.
  5. Для голубців краще використовувати молоду капусту м'яких сортів. Такі листя не ламаються і не вимагають додаткової обробки після варіння. Якщо використовується стара капуста, то краще брати листя з середини качана і бланшувати їх для досягнення потрібної м'якості.

Тепер ви можете приготувати найсмачніші, ніжні і ароматні голубці, які припадуть до смаку всім членам сім'ї, а господині більше не доведеться шукати, як варити рис для голубців.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти