StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо в квартирі вогкість: досвідчені господині здивували порадами

6 вересня 2024, 17:52оновлено 9 вересня, 12:26
18238
Що прибирає вогкість у квартирі та будинку - фахівці та досвідчені господині поділились корисними порадами.
Що робити, якщо в квартирі вогкість: досвідчені господині здивували порадами
Звідки вогкість у квартирі / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Як зупинити вогкість у будинку із перших разів та які засоби допоможуть у цьому найкраще - Главред зібрав корисні поради, як боротись із підвищеною вологістю у будинку та квартирі.

Радимо також прочитати корисний матеріал: Що добре вбирає вологу у льоху: пліснява і конденсат зникне назавжди.

Якщо у приміщенні ви помітили незвичну прохолода, дивний запах, а на стінах місцями з'являється пліснява, тод варто негайно боротись із вологістю у домі, адже вона може нашкодити здоров'ю людини, розповідають фахівці.

відео дня

Звідки вогкість у квартирі

Вогкість у будинку може виникнути через поломку водопроводу або каналізації. Фахівці пояснили, що часто трубопровідні системи зношуються, а потім вони можуть розгерметизуватись та протікати. Тож варто постійно слідкувати та перевіряти труби.

Також однією із причин вогкості у будинку можуть стати дефекти перекриттів. Через неправильне боблаштування даху чи підвалу, у будинку може з'являтись надлишок вологи.

Часто причиною підвищеної вологи у квартирі можуть стати самі люди. Через те, що приміщенні погано провітрюється чи знаходиться багато людей у ньому - це може стати проблемою. Всім відомо, що тіло людини виділяє вологу та піт навіть під час дихання.

Також, якщо у приміщенні часто готують, влаштовують вологе прибирання, сушать або прасують одяг - це все підвищує вологість у повітрі. Завжди варто добре провітрювати кімнати.

Чим небезпечна цвіль?

Цвіль є надзвичайно шкідливим мікроорганізмом. Якщо ви часто перебуваєте в приміщенні, ураженому пліснявою, то рано чи пізно перші симптоми відчують навіть люди, у яких немає алергії. Спори цвілі токсичні для людини. Вони легко проникають в організм через шкіру, дихальні шляхи, слизову оболонку, очі.

Цвіль може спровокувати появу хвороб дихальних шляхів і ротової порожнини, захворювань шкірного покриву, розладів опорно-рухового апарату, різноманітних інфекцій. Крім того, цвіль може призвести до загострення захворювань, які вже є у людини.

Однією з основних ознак зараження можуть стати:

  • нежить,
  • чхання,
  • кашель,
  • запалення і почервоніння на шкірі (можливо, зі свербінням);
  • стало важче дихати.

Який засіб прибирає вогкість

Щоб підсушити повітря у кімнаті, варто корисуватись осушувач повітря або обігрівач. Однак, щоб вивести цвіль та грибок із будинку, тоді варто застосувати спеціальні засоби. Щоб обробити стіни від плісняви, варто зняти чистове покриття шпалери чи фарбу, а потім ретельно обробити поверхню:

  • Побутовий відбілювач можна застосовувати у будь-якому виді, адже в його складі є гідрохлорид натрію, який відмінно знищить плісняву.
  • Також можна використати ґрунтовку антисептичну, адже це будівельний розчин, який багатий на фунгіциди.
  • Досвідчені господині пропонують домашній метод із лимонною кислотою та оцтом. Він ефективно знищить плісняву, однак лише на початковому етапі її появи.
  • Перекись водню 3% відмінно підідйде для обробки стін, окрім фарбованих.
  • Фахівці поділились, що також можна розкласти по кімнаті, де підвищена вологість, силікагель в гранулах. Завдяки своїм властивостям він вбирає органічні пари та зайву вологу у приміщенні.

Чи можна жити в будинку із вогкістю

Де є підвищена вологість, там буде і цвіль - це все дуже шкідливо для здоров'я людини. Небезпечні спори людина може вдихати, а через це можуть розвинутись серйозні хвороби, що можуть перерости у хронічні: алергії, бронхіт, астма, синусит, гайморит.

Щоб вберегти своє здоров'я та житло, варто дотримуватись правил догляду: регулярно провітрювати кімнати та прочищати вентиляцію. Також краще сушити одяг на вулиці.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти