StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Спробуй і ти: геніальний трюк з рушником, який збереже прохолоду в спеку

8 вересня 2023, 16:26
Рушники також можна заморожувати, навряд чи ви чули про такий спосіб раніше.
Способи охолодження в спеку
Способи охолодження в спеку / Колаж Главред, фото flickr (Marco / Zak, curious fish)

Якщо ви, як і всі інші жителі країни, страждаєте від спеки, то, швидше за все, намагаєтеся знайти будь-який спосіб охолодити себе і свій будинок. Якщо вентилятор вже не справляється із завданням, читайте лайфхак з рушником, який врятує від такої погоди. Ним ділиться Mirror.

Відкриті вікна та включені вентилятори, звичайно, можуть допомогти, але рушник - це надійний спосіб зробити будинок набагато прохолоднішим, як показав один експерт.

Як зменшити тепло вдома

Деян Димитров, експерт з прання і генеральний директор Laundryheap, радить вивішувати в будинку холодні мокрі рушники. Розвісивши їх на вікнах і дверях, можна легко знизити температуру. Крім того, є ще один незвичайний лайфхак освіжити будинок, для цього знадобитися всього лише одна річ для собаки.

відео дня

"Можна використовувати свіжовипрані рушники або будь-який чистий рушник, змочений у холодній воді. При цьому вода випаровується з поверхні рушників і охолоджує повітря, що циркулює в будинку", - пояснив він.

Цей спосіб є дешевою і корисною альтернативою для будинків, в яких немає кондиціонерів або вентиляторів.

Експерт також радить використовувати рушники світлих тонів, щоб вони не перегрівалися на сонці, і свіжовипрані рушники, щоб уникнути неприємного запаху вогкості. Для посилення аромату можна навіть додати кілька крапель ефірних масел у відсік пральної машини.

"Цей метод найкраще працює на сонячному світлі і в прохолодному приміщенні, оскільки в таких умовах вода швидше випаровується з рушників і дає більший охолоджуючий ефект. Намагайтеся вішати рушники в місцях входу в будинок, де свіже повітря може надходити всередину, наприклад, біля дверних прорізів або навпроти відкритих вікон. Це допоможе запобігти вогкості рушників і відразу ж охолодить повітря, що надходить з цих місць", - додав Деян.

А для тих, хто дійсно страждає від спеки, є ще одна хитрість в рукаві. Спробуйте розмістити вентилятори поруч з рушниками, а протягом дня можна замінювати рушники свіжоохолодженими, але міняти їх потрібно всього один або два рази.

Заморожування рушників може принести більш швидке і значне полегшення. Замочивши їх у холодній воді, загорніть в пакет із замком-блискавкою для захисту та покладіть у морозильну камеру приблизно за годину до того, як вони вам знадобляться.

Ще незвичайні лайфхаки:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти