StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Відбитків пальців та пилу на меблях більше не буде: домашні засоби для прибирання

3 березня 2024, 04:35
Позбудьтеся пилу на меблях за допомогою чотирьох домашніх засобів, які не поступаються магазинним.
Відбитків пальців та пилу на меблях більше не буде: домашні засоби для прибирання
Дієві засоби, які надовго позбудуться пилу на меблях / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Пил є поширеною проблемою в будь-якому домі та може легко накопичуватися на меблях, роблячи їх брудними та недоглянутими. Крім того, що пил є непривабливим, він може сприяти таким проблемам зі здоров’ям, як алергія та проблеми з диханням.

Якщо вас цікавлять інші хитрощі прибирання, читайте матеріал Главреду: Які 3 помилки робить більшість з нас під час прибирання: мало хто про це здогадується.

На щастя, є кілька природних засобів, за допомогою яких ви можете ефективно видалити пил із меблів і зберегти їх чистими довше, пише Informacion.
Ось деякі з них:

відео дня

Білий оцет і вода. Змішайте в рівних частинах білий оцет та воду в пляшці з пульверизатором. Така суміш є чудовим засобом, щоб очистити меблі та пузбутись пилу. Білий оцет є природним дезінфікуючим засобом і може допомогти розчинити бруд і пил, накопичені на меблях. Просто розпиліть розчин на меблі та протріть м’якою чистою тканиною.

Оливкова олія. Вона є ще одним природним засобом, який можна використовувати для очищення та полірування меблів одночасно. Змішайте одну столову ложку оливкової олії з однією столовою ложкою лимонного соку в пляшці з розпилювачем і добре струсіть. Розпиліть розчин на меблі та протріть м’якою ганчірною. Оливкова олія допоможе ввібрати пил і надасть вашим меблям природний блиск.

Лимон і харчова сода. Вони є чудовими природними очисниками, які можуть допомогти видалити пил і запахи з ваших меблів. Вичавіть сік одного лимона в ємність і додайте столову ложку соди. Добре перемішайте до утворення пасти та нанесіть її на меблі м’якою тканиною. Залиште на кілька хвилин, а потім протріть вологою тканиною.

Хитрощі для зменшення пилу на меблях

Окрім використання природних засобів для очищення меблів від пилу, є також деякі методи, які можна застосувати, щоб зменшити його накопичення та довше підтримувати меблі чистими.

  1. Використовуйте повітряні фільтри. Встановлення повітряних фільтрів у вашому домі допоможе зменшити кількість пилу, що циркулює в повітрі, що, у свою чергу, зробить ваші меблі чистішими.
  2. Регулярно пилососьте. Регулярне прибирання будинку, витрушування килимів і оббивки, може допомогти видалити пил і бруд, які накопичуються на меблях.
  3. Часто періть постільну білизну. Регулярне прання постільної білизни, наприклад простирадл, наволочок і ковдр, допоможе зменшити кількість пилу, що накопичується на меблях.
  4. Використовуйте пилозахисні чохли. Розміщення пилозахисних чохлів на меблях, коли вони не використовуються, також допоможе захистити їх від накопичення пилу та довше збереже їх чистоту.
  5. Уникайте аерозольних освіжувачів повітря. Аерозольні освіжувачі повітря можуть сприяти накопиченню пилу на ваших меблях. Вибирайте натуральні освіжувачі повітря, як-от ароматичні свічки або ефірні олії.

Засіб для видалення пилу

У Tiktok ми знаходимо рецепти від усього та дуже ефективні рішення, цього разу він навчає нас готувати домашній засіб для чищення меблів. Користувач під іменем @rakidag поділилась своїм домашнім засобом для прибирання.

Потрібно лише змішати 200 мл води, 2 столові ложки мигдальної олії і 2 столові ложки оцту. Добре перемішайте і вилийте в бутилку з пульверизатором.

Тепер вам просто потрібно розпилити суміш на ганчірку, почистити меблі, а потім сухою ганчіркою ще раз витерти меблі.

"Це видалить пил, додасть дереву блиску, зробить його надзвичайно чистим і не залишить відбитків пальців", — пояснила Ракель.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти