StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Орхідеї та мирні лілії будуть квітнути цілий рік: розкрито секрет квітучих вітрин

9 липня 2024, 18:58
135
Хоча і мирні лілії, і орхідеї відносно невибагливі в догляді кімнатні рослини, вони не зможуть зацвісти, якщо за ними не доглядати належним чином.
Орхідеї та мирні лілії будуть квітнути цілий рік: розкрито секрет квітучих вітрин
Як зробити, щоб орхідея квітла цілий рік - добриво для рослин / Колаж Главред, фото: pexels, УНІАН

Мирні лілії та орхідеї, відомі як невибагливі кімнатні рослини, можуть не розкрити весь свій потенціал без додаткового догляду. Незважаючи на те, що ці популярні кімнатні рослини невибагливі в догляді, якщо ними нехтувати, вони можуть втратити цвітіння.

У чому секрет квітучої вітрини? Добриво може зробити трюк, і не обов'язково купувати його в магазині. Захоплені садівники використовують бананову шкірку для підживлення своїх зелених друзів.

"Я дізналася, що бананова вода корисна для моєї лілії миру, але чи корисна вона також для моїх орхідей та інших рослин?", - написала Джин Кеннеді, шукаючи мудросі на сторінці "Садівничі поради та рекомендації", повідомляє Express.

відео дня

Відповідь була неоднозначною: деякі "зелені чоловічки" клялися банановою шкіркою як стимулятором росту рослин, тоді як інші застерігали, що не варто відмовлятися від традиційних добрив.

Джилл Крісті поділилася своєю історією успіху: "Мої лілія миру і орхідея дуже добре почувалися на банановій воді цієї весни, а також кілька інших кімнатних рослин".

Одрі Ейсі підтримала цю думку: "Мій син постійно поливає нею мої орхідеї та лілії, і вони продовжують краще цвісти цілий рік", - повідомляє "Експрес".

Джейсі Гіл додала свої п'ять копійок: "Я почала використовувати бананові шкурки, змочені у воді, на наших рослинах, і, як і інші, вони продовжують цвісти". Ліка Бенкендорф також не посоромилася похвалити цей метод: "Бананова шкірка - це фантастика, оскільки вона сприяє цвітінню будь-яких квітучих рослин".

Садові гуру часто стверджують, що добриво з бананової шкірки - це козир для вашої зелені, стверджуючи, що воно особливо пишне для кімнатних рослин і садових улюбленців, таких як троянди і гортензії, оскільки містить багато поживних речовин, які допомагають рослинам процвітати.

Зазвичай любителі рослин замочують бананові шкурки в банці з водою щонайменше на тиждень, щоб поливати своїх друзів-рослин.

Через тиждень викиньте шкірку і додайте трохи магії розведення, щоб пом'якшити кислотність, перш ніж поливати рослини біля їхньої основи. Або якщо ви хочете чогось гострішого для цих кислотолюбних листяних друзів, залиште бананову шкірку настоюватися до місяця, щоб отримати більш гострий чай.

Цю бананову суміш можна використовувати як першокласне рідке добриво або компостний чай, а також як засіб від шкідників, що відлякує попелицю, і дозволяє попрощатися з такими неприємностями, як тля.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти