StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна поєднувати каву і какао: як відчути приголомшливу солодкість зі смаком

11 серпня 2023, 16:06оновлено 12 серпня 2023, 19:54
Якщо людина переситився лавандовим рафом або, скажімо, гарбузовим латте, то рано чи пізно задумається: "Чи можна поєднувати каву і какао?".
Кава, какао
Кава, какао / instagram.com/mom_and_daniyar / top_waffle/ ua.depositphotos.com

Уявіть собі ситуацію, при якій ви спробували всі сорти кави в навколишніх кав'ярнях, саме час звернути увагу на нестандартні види кавових напоїв. Наприклад, що буде, якщо змішати какао і кави.

Кава з какао назва

Найвідоміша назва напою, до складу якого входять кава і какао – моккачино. Принаймні - в наших палестинах і в інших країнах Європи. У США найчастіше використовується варіант "мокка". Але в американський формат входить кава, молоко і порошок какао, замість нього також може використовуватися темний шоколад (а іноді ще додають шоколадний сироп).

Якщо хочете детальніше розібратися у темі какао: "Класичний рецепт какао з молоком: не лише зігрітися, а й згадати дитинство".

відео дня

Різні варіант назв кави з какао також різняться залежно від добавок або інших елементів рецепта:

Мароккіно (марокіно, моретто) – напій на основі еспресо і спіненого молока, щось ближче до латте, але з додаванням порошку какао. А ось якщо додавати рідкий і дуже гарячий шоколад, то вийде marocchino vero.

Фаріссер - кава, в який додали цукор, какао і ром (і ще трохи збитих вершків). Як варіант, його можна готувати і без спиртного (з використанням сиропу або ароматизатора з запахом рому).

Кава з какао рецепт

Для приготування цікавого і смачного напою, нам знадобиться:

  • одна чайна ложка кави;
  • одна ложка какао-порошку.

Ну потрібно не забувати, що напій початкового повинен вийти терпким, гірким, з помітною кислинкою (так що за бажанням додавайте цукор).

Варіанти приготування:

  • Змішайте компоненти відразу, і заваріть в ріжковій кавомашині, в турці, залийте окропом і дайте настоятися в чашці.
  • Зварити чорну каву і насипати какао-порошок прямо в кухоль;
  • Приготувати еспресо і гарячий шоколад окремо, а потім перемішати в пропорції 1:1.
Кава, какао

Кава з какао користь і шкода

Точне число калорій вказується тільки в готових напоях, які зроблені в мережевих кав'ярнях або точках громадського харчування ‒ там, де бариста використовують стандартні складові і чітка рецептура. Самі по собі чорна кава і какао-порошок не дуже калорійні, але в такий напій зазвичай додається як мінімум трохи молоко. А тут вже енергетична цінність кави з какао зростає.

Різні типи какао-порошку можуть самі по собі сильно відрізнятися по калорійності ‒ недорогі марки частково знежирені, а якісні можуть містити в два рази більше жиру.

Користь і шкода кави з какао

Є дослідження, які показують, що люди, які вживають таку комбінацію, серйозно покращували свою здатність до концентрації. Деякі дослідники навіть провели річний експеримент - для того, щоб з'ясувати, як гарячі напої впливають на нашу пізнавальну діяльність. В експерименті учасникам давали або какао (чистий або з кофеїном), або чистий кофеїн, або напій-плацебо.

Люди, які пили какао (і з кофеїном, або без), робили менше помилок в завданнях, що вимагають уваги, концентрації і швидкості реакції. Ті ж, хто вживав комбінацію кави і какао з кофеїном, були менш схвильовані, ніж ті, хто пив чистий Еспресо. Вони також були більш точними у своїх діях ‒ ніж ті, хто пив тільки какао або взагалі вживав напій-плацебо.

Інші тексти на тему:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти