StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна зберігати вино в пластикових пляшках - несподівана відповідь

28 серпня 2024, 10:58
52446
Пластикові контейнери, пляшки та інша тара зручні та доступні за ціною, але коли справа стосується зберігання вина, виникають серйозні питання.
Чи можна зберігати вино в пластикових пляшках
Чи можна зберігати вино в пластикових пляшках / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Пластиковий посуд давно став частиною нашого побуту, і він зустрічається на кожній кухні. Пластикові контейнери, пляшки та інша тара зручні і доступні за ціною, але коли справа стосується зберігання вина, виникають серйозні питання.

Так скільки вино може зберігатися в пластиковій пляшці? І чому не можна зберігати алкоголь у пластикових пляшках? Давайте розберемося.

Скільки може зберігатися вино в пластиковій тарі?

На думку фахівців, вино в пластиковій тарі не призначене для тривалого зберігання. Алкоголь, будучи активним хімічним середовищем, може взаємодіяти з полімерами пластику, пише На пенсії.

відео дня

У результаті цієї взаємодії деякі молекули пластику можуть проникати у вино, що негативно позначається як на смаку, так і на якості напою. Вино може набути неприємних пластмасових ноток, а також стати небезпечним для здоров'я.

Що відомо про сайт На пенсії

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". На сайті публікуються корисні поради на всі випадки життя.

Чому не можна зберігати алкоголь у пластикових пляшках?

Тривале зберігання вина в пластиковій пляшці може призвести до руйнування структури матеріалу і виділення шкідливих речовин. Ці речовини можуть порушити баланс гормональної системи людини та спричинити інші негативні наслідки для здоров'я. Крім того, пластикова тара не захищає вино від зовнішніх чинників, таких як світло і кисень, що також погіршує його смак і аромат.

Як правильно зберігати вино в пластиковій пляшці?

Якщо з якихось причин все ж виникла необхідність зберігати вино в пластиковій тарі, важливо обмежити термін зберігання. Вино в пластиковій пляшці слід зберігати не довше кількох місяців, водночас розміщувати його в темному і прохолодному місці.

Однак навіть у цих умовах вино буде поступово втрачати свої смакові якості. Ідеальним варіантом залишається зберігання вина в скляній тарі, яка не взаємодіє з напоєм і дає змогу йому зберігати всі свої характеристики протягом багатьох років.

Для збереження справжнього смаку і аромату вина краще використовувати скляну тару і дотримуватися правильних умов зберігання. Тільки так можна насолодитися натуральним напоєм без ризику для здоров'я і якості.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти