StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Скільки води та цукру додавати у вино: рецепт домашнього вина приємно здивує всіх

5 серпня 2024, 00:48оновлено 5 серпня, 01:27
1420
Домашнє вино з винограду - рецепти, які приємно здивують ваших рідних та друзів.
Скільки води та цукру додавати у вино: рецепт домашнього вина приємно здивує всіх
Як зробити домашнє вино із винограду / колаж: Главред, фото: unsplash

Як приготувати вино із винограду у домашніх умовах - Главред зібрав корисні поради від виноробів. Існує думка, що для приготування вина із винограду потрібен спеціальний сорт, а саме виноробство - це лише справа фахівців. Однак, як показує досвід, що домашнє вино з винограду може приготувати будь-хто і з різних сортів цієї ягоди.

Скільки води та цукру додавати у вино

Фахівці поділились найпростішим та швидким рецептом вина із винограду, який складається із трьох інгредієнтів: цукор, вода та виноград.

Для приготування вина із винограду вам знадобиться 1-2 кг цукру на 10 літрів виноградного соку. Туди також варто додати 2 літри води - теж на 10 літрів соку.

відео дня

Що відомо про Інститут виноградарства і виноробства

Національний науковий центр Інститут виноградарства і виноробства НААН України отримав ім'я доктора сільськогосподарських наук, професора, віцепрезидента Постійної Міжнародної комісії з винограду в Парижі Василя Таїрова. Прообразом Інституту була Виноробна станція, яка розпочала свою діяльність 1905 року в Одесі. У 1931 році її було реорганізовано в Український науково-дослідний інститут виноградарства і виноробства. Нині Інститут - це визнаний науково-дослідний центр з питань виноградарства і виноробства на сучасному рівні. В Інституті проводяться комплексні наукові дослідження з метою наукового забезпечення розвитку виноградарства і виноробства в Україні.

Скільки має бродити вино з винограду в домашніх умовах

  • Виноград необхідно збирати лише у сонячну та суху погоду.
  • Ягоди потрібно обережно відділити від гребнів, прибрати всі зайві листочки, гілочки. Також необхідно видалити всі нестиглі та гнилі виноградини. Фахівці радять не мити виноград, адже на їх шкірці присутні "дикі дріжджі", які буду сприяти процесу бродіння.
  • Після цього потрібно добре розім’яти виноград. Це можна зробити за допомогою дерев’яної товкачки, або ж руками. Отриману суміш варто перекласти у миску із пластику чи скляну ємність - обов'язково потрібно накрити кришкою так, щоб був доступ повітря.
  • Накриту суміш варто залишити на 4 дні у теплому місці, щоб воно почало бродити. Однак, не забувайте щодня зранку та ввечері перемішувати отриману масу.
  • Після 4 днів потрібно віджати пресом суміш, а сік необхідно перецідити через марлю 3-4 рази. Потім до 10 літрів виноградного соку потрібно додати додаємо 1-2 кг цукру та 2 літри води. Все це потрібно ретельно перемішати.
  • Приготуйте великий скляний бутиль, куди потрібно перелити винограну суміш - наповнити варто лише 70-80%. Банку потрібно закрити водяним затвором, або надягнути на неї медичну рукавичку із маленьким отвором на одному із "пальців".
  • Перенесіть бутлі у тепле місце, щоб вино продовжувало бродити. Пам'ятайте, що температура у приміщенні повинна бути не менше 20-28°C. Якщо у приміщенні буде холодно, то процес бродіння зупиниться, а майбутнє вино просто зіпсується.
  • Після 10 днів бродіння потрібно спробувати сік на смак. Фахівці стверджують, що він повинен бути не кислим, але і не дуже солодким. 1 літр соку відлийте в окрему ємність та додайте кілограм цукру і перемішуйте до повного розчинення. Потім цю солодку суміш вилийте назад до бутля та знову закрийте затвором. Нагадаємо, що цукор використовується для підвищення градусу алкоголю в винах.
  • Відомо, що бродіння має завершитись приблизно через 3 тижні із того моменту, коли ви поставили гідрозатвор. Якщо рукавиці на вині опустилась, то це свідчить про готовність вина. На дні бутля утвориться багато осаду, однак варто його обережно відділити від вина.
  • Готове та чисте вино потрібно перелити у скляні ємності доверху та закрити поліетиленовими кришками. Для повного дозрівання вина банки потрібно поставити у прохолодне приміщення чи льох. Етап дозрівання триває 50-80 днів, але все залежить від сорту винограду.
  • Коли вино повністю дозріло і осад перестав утворюватися , його можна перелити в скляні пляшки та закрити корком.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти