StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Макарони більше ніколи не будуть злипатися: кухар назвав помилку, що псує страву

10 серпня 2024, 19:28оновлено 11 серпня, 14:47
3938
Кулінари кажуть, що не варто промивати готові макарони в холодній воді, адже такий метод може призвести до зворотнього ефекту і зробити їх липкими.
Макарони більше ніколи не будуть злипатися: кухар назвав помилку, що псує страву
Як варити макарони, щоб не злипались - помилка, що псує страву / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Від секретних інгредієнтів, які створюють ідеальний соус, до того, скільки солі потрібно додавати у воду, інтернет переповнений хитрощами приготування макаронних виробів. Однак кулінари-професіонали розвінчали один поширений трюк, який використовується для "відклеювання" готових макаронів, повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про незвичні рецепти страв з макаронами, рекомендуємо наш матеріал: Паста зі шпротами: Клопотенко розповів, як незвично приготувати макарони.

Як шеф-кухарі, так і домашні кулінари мають власні методи запобігання злипанню макаронних виробів. Наприклад, Гордон Рамзі є прихильником додавання олії до макаронів, в той час як інші стверджують, що цей додатковий крок не має сенсу.

відео дня

Але є один конкретний метод, який, на думку кулінарів, робить макарони слизькими і більш, а не менш, липкими - промивання готових макаронів у холодній воді.

Food Republic описав промивання макаронів як "змивання рідкого золота в каналізацію".

"Коли ви відкидаєте локшину на друшляк і промиваєте її водою після приготування, ви можете подумати, що допомагаєте їй стати менш липкою. Але ви також змиваєте важливий крохмаль з поверхонь", - наголошують експерти.

Це може призвести до того, що макарони відштовхуватимуть соус, і страва вийде менш ароматною.

Вони радять зберегти частину води з макаронів і додати її назад разом із соусом, коли ви змішуєте все разом.

Однак, очевидно, є час і місце для промивання. Експерти Bon Appetit рекомендують промивати, "якщо ви готуєте страву, яка буде подаватися охолодженою або кімнатної температури", наприклад, рисову локшину або салат з макаронами.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти