Конденсату на вікнах не буде: що потрібно поставити на підвіконня

21 жовтня 2024, 09:43
422
Розв'язання проблеми напрочуд просте.
Конденсату на вікнах не буде: що потрібно поставити на підвіконня
Конденсату на вікнах не буде: що потрібно поставити на підвіконня / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Що ви дізнаєтеся:

  • Волога на вікнах з'являється через різницю температур
  • Рішення напрочуд просте - звичайна столова сіль
  • Як позбутися конденсату на вікнах за допомогою солі

Конденсат на вікнах - це часта проблема в холодну пору року, але з нею можна легко впоратися за допомогою простого і доступного засобу.

Волога на вікнах з'являється через різницю температур між теплим повітрям усередині приміщення і холодним зовні. Особливо це проявляється вночі, коли температура падає. Хоча регулярне провітрювання допомагає боротися з цією проблемою, воно може створювати дискомфорт, особливо в холодну погоду.

відео дня

На щастя, користувачі соцмереж поділилися простим лайфхаком, як позбутися конденсату за копійки. Рішення напрочуд просте - звичайна столова сіль, пише express.

На Facebook сторінці "Mrs Hinch Cleaning Tips" один із користувачів запитав поради щодо боротьби з конденсатом, і безліч людей порекомендували використовувати сіль на підвіконні.

Хто така Місіс Хінч?

Місіс Хінч (вона ж Софі Хінчкліфф) - гуру прибирання, яка завжди вигадує нові способи для організації та зберігання речей. Також на своїх сторінках у соцмережах вона регулярно ділиться лайфхаками зі своїми підписниками.

Як працює сіль? Просто насипте невелику кількість солі (близько 2 см) в блюдечко і поставте його на підвіконня. Сіль вбиратиме зайву вологу з повітря, запобігаючи утворенню конденсату на вікнах. З часом сіль затвердіє, що свідчить про її роботу.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Цей метод безпечний і простий, але варто бути обережним, якщо у вас є маленькі діти або домашні тварини, щоб вони випадково не спробували сіль.

Сіль - це не єдиний засіб. Аналогічно працює і харчова сода. Залиште невелику ємність із содою на підвіконні на ніч, і це допоможе знизити рівень вологості в приміщенні.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти