З одягу, рук і навіть салону: як швидко прибрати запах бензину або солярки

17 жовтня 2024, 10:39
47
Є кілька ефективних методів, щоб упоратися з цим неприємним запахом.
Як швидко прибрати запах бензину
Як швидко прибрати запах бензину / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Запах бензину і солярки може бути неприємним і стійким. Однак, існують ефективні способи, як швидко прибрати запах бензину з рук, одягу та поверхонь.

Важливо правильно підходити до процесу очищення і використовувати доступні засоби.

Чим прибрати запах бензину з одягу?

Коли бензин потрапляє на одяг, він не тільки залишає плями, а й насичує тканину характерним запахом, пишуть Vikna. Ось кілька ефективних методів, як впоратися з цим:

відео дня
  • Сода. Змішайте 4 столові ложки соди з водою і нанесіть розчин на пляму. Залиште на 40-60 хвилин, потім виперіть одяг звичайним способом. Це один із найдієвіших методів, щоб прибрати запах бензину з одягу.
  • Господарське мило. Для боротьби з жирними плямами і запахом бензину використовуйте господарське мило з ланоліном. Натріть плями перед пранням, і це допоможе нейтралізувати як забруднення, так і запах.
  • Кавова гуща. Нанесіть кавову гущу на забруднені ділянки, залиште на кілька годин, потім виперіть. Кава ефективно поглинає запахи.

Чим прибрати запах бензину з рук?

Запах бензину з рук може спричиняти дискомфорт, але є кілька домашніх засобів, які швидко позбавлять його:

  • Оцет. Завдяки своїм хімічним властивостям, білий оцет руйнує бензинові сполуки, що допомагає видалити запах. Досить вилити трохи оцту на руки і ретельно вимити їх. Однак, будьте обережні, якщо у вас чутлива шкіра.
  • Лимонний сік. Змішайте лимонний сік з водою в рівних пропорціях і вимийте руки. Лимон не тільки нейтралізує запах, а й освіжає шкіру.
  • Ванільний екстракт. Додайте кілька крапель екстракту у воду і промийте руки. Цей засіб безпечний і залишить приємний аромат.
  • Сіль. Якщо запах залишається стійким, спробуйте потерти руки сіллю після використання мийного засобу.
Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Як прибрати запах бензину з автомобіля?

Якщо бензин потрапив у салон або багажник автомобіля, необхідно негайно очистити забруднене місце. Ось кілька способів:

  • Розчин соди та оцту. Цей доступний і ефективний засіб допоможе видалити як пляму, так і запах бензину. Змішайте соду, оцет і теплу воду, просочіть сумішшю ганчірку і протріть проблемне місце.
  • Кава. Мелена кава може вбирати запахи. Насипте трохи кави на пляму і залиште на кілька годин, після чого очистіть поверхню.
  • Мийний засіб. Засоби для миття посуду відмінно справляються з бензиновими забрудненнями, оскільки розщеплюють жири. Нанесіть засіб на пляму, дайте йому вбратися, потім протріть поверхню.
  • Столовий оцет. Обробіть забруднені ділянки салону оцтом за допомогою розпилювача, потім провітріть автомобіль протягом доби.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти