StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Яким розсолом заливати помідори: секретний інгредієнт забезпечить результат

23 серпня 2023, 02:05оновлено 23 серпня 2023, 12:11
73602
Як солити помідори холодним розсолом - важливі поради досвідчених господинь.
помідор
Бочкові помідори холодним способом / Колаж: Главред: Фото: ua.depositphotos.com, Instagram/allakorbut3273

Засолювання помідорів можна зробити відразу декількома способами. Причому, при дотриманні правил і певних рекомендацій, ретельна робота порадує своїми результатами.

Різниця в засолюванні помідорів залежить від смаку і можливостей. Можна засолювати як як гарячим, так і холодним розсолом. При цьому загальновідомо, що в разі засолювання гарячим розсолом засолювання помідорів відбудеться набагато швидше, буквально через пару днів.

Засолка помідорів холодним розсолом

Більше порад про те, як отримати багатий врожай помідорів, читайте у нашому матеріалі "Як часто треба поливати помідори: золоте правило здивує багатим урожаєм".

відео дня

При цьому засолювання помідорів холодним розсолом також дозволить насолодитися улюбленою закускою буквально через кілька днів. До приготування помідорів таким способом доведеться почекати лише 3-4 дні. Однак цей спосіб дає свою перевагу. Помідори при засолюванні холодним розсолом виходять більш щільними. При цьому всередині вони мають своєрідний смак — маринованих.

Скільки солі і цукру на літрову банку помідорів

Засолка помідорів гарантує хороший результат в разі дотримання простих рекомендацій. Для цього необхідно дотримуватися пропорції інгредієнтів, які додаються в розсіл.

На 1 літр води необхідно:

  • 2 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру.

Скільки за часом соляться помідори в банці

Для того, щоб трохи прискорити процес засолювання помідорів, можна застосувати одну невелику хитрість. Банки з помідорами необхідно закрити звичайними капроновими кришками. Потім приберіть банки з помідорами в темне місце при кімнатній температурі приблизно на тиждень. Важлива ознака готовності закуски - помутніння розсолу. Після цього щільно закрийте банки з помідорами і сховайте в підвал або холодильник на 2 тижні.

Скільки солі класти в бочкові помідори

Засолка помідорів в бочці має свої особливості. Однак при дотриманні рекомендацій результат вас приємно здивує. Для зручності виберіть міру ємності 5 літрового відра.

Необхідно:

  • 2,5 літра води;
  • 150 грам кухонної солі;
  • зверху на покриті розсолом помідори висипте ще 0,5-1 столову ложку солі.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти