StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як виростити огірки на підвіконні до 8 Березня і не тільки

25 лютого 2021, 21:23
Як виростити огірки на підвіконні взимку: які сорти вибирати, коли сіяти і чим підгодовувати кімнатні огірки на підвіконні – з'ясував Главред.
Як виростити огірки на підвіконні взимку самому
Як виростити огірки на підвіконні взимку самому / 1zoom.ru

Свіжі огірки взимку коштують чималих грошей - а в їхній якості та екологічності багато хто обгрунтовано сумнівається. І нехай не у всіх є свої теплиці – проте підвіконня є в будь-якій квартирі. Відтак любителям свіжих овочів варто спробувати виростити огірки на підвіконні – хоч до 8 Березня, хоч просто так, без жодного приводу.

Головне, чого потребують огірки – це світло і вологе повітря. Тому для вирощування домашніх (навіть варто сказати – квартирних) огірків варто вибирати особливі сорти.

читайте такожМісячний посівний календар на 2021 рік: таблиця і слушні поради

Огірки на підвіконні - сорти

Потрібно вибирати тіньовитривалі сорти, які здатні зав'язувати плоди без запилення.

На форумах досвідчені городники радять такі сорти:

  • Барселона і Бобрик,
  • Кадриль і Кураж,
  • Мар'їн гай і Матриця,
  • Віконно-балконний (так і називається, так),
  • Секрет фірми,
  • ТСХ 442 і Хіт сезону,
  • Форвард і Фауст,
  • Чисті ставки,
  • Шарж і Щедрик.

Посадка огірків на балконі або підвіконні - ємність для вирощування

Краще брати горщик на 5-10 літрів: щоб не дуже маленький, але і не величезний. Та використовувати грунт для розсади (купити можна майже в будь-якому супермаркеті, де є відділ із квітами).

читайте такожЩо потрібно робити в лютому - місячний календар городника на лютий 2021

Коли і як сіяти огірки на підвіконні

Перед посівом насіння бажано проростити (загорнути у вологу тканину і залишити в теплому місці). Але якщо немає такої можливості – то замочити в теплій воді хоча б на добу.

читайте такожЯк приготувати огірки на зиму: старовинний і корисний рецепт від відомого кулінараСіяти в грунт потрібно на глибину в 1-2 сантиметри. Причому спочатку краще висадити в прості стаканчики, щоб своїми маленькими корінцями огірочки збирали максимум вологи – і зайва волога не закисала на глибині горщика.

Пересаджувати у великий горщик потрібно прямо з грудкою землі, що утворилася навколо коренів.

У "дорослому" горщику молодим огіркам знадобиться підв'язка. Це можуть бути як прості палички, так і мотузки, що прив'язані до карнизу. Коли памолодок добереться до максимальної точки - його потрібно підрізати.

Час поливу індивідуальний. Грунт не повинен пересихати - але гарненько підсохнути, це так.

Чим підгодовувати огірки на підвіконні

Найкраще використовувати рідкі органічні добрива. Досвідчені городники, наприклад, дуже поважають у цьому плані деревну золу (залити одну столову ложку золи двома літрами кип'яченої води і залишити настоюватися на добу).

Ще один народний і дешевий засіб - бананова шкірка: підсушити (наприклад, на батареї), дуже дрібно нарізати і додати у грунт. Іноді на банановій шкірці роблять настоянку для поливу (залишають у теплій воді не менше, ніж на дві доби).

Обробляють огірки і настоянкою цибулиння (20 г лушпиння на 5 літрів кип'яченої води – дати настоятися від чотирьох до п'яти днів, потім процідити). Така настоянка не лише насичує грунт корисними речовинами, але й захищає огірки від шкідників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти