StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як прибрати похмілля: дієві способи, від яких вранці стане легше

1 січня 2022, 10:05оновлено 3 лютого 2022, 18:58
Як зняти похмілля в домашніх умовах і чим поповнити аптечку, щоб на ранок бути бадьорим.
Як прибрати похмілля
Як швидко зняти похмілля / depositphotos.com/

Новий рік 2022 це не тільки блиск ялинкових прикрас, щедре застілля і бажання під бій курантів. Перший ранок нового року може стати справжнім випробуванням – особливо, якщо переборщити зі спиртними напоями. Як зняти похмілля, розібрався Главред.

Про те, який новорічне меню 2022 принесе максимальну користь і допоможе уникнути тяжкості в шлунку, читайте в нашому матеріалі: Коли почати вечерю і як уникнути об'їдання: дієтолог розповіла про правильне застілля на Новий рік.

Похмілля - або іншими словами інтоксикація організму шкідливими речовинами, які містять алкоголь, може доставити масу дискомфорту і неприємних моментів.

відео дня

Як зняти похмільний синдром народними засобами

Головний біль, набряки обличчя нудота - не найкращі супутники року, який тільки починається. Швидко привести себе в порядок і відчути радість життя допоможуть народні засоби.

  • Пити багато рідини - як при будь-якому отруєнні при похмільному синдромі також потрібно пити воду. Паличкою-виручалочкою 1 січня може стати "Боржомі" або "Поляна Квасова".
  • Прийде на допомогу при похмільному синдромі і старий-добрий розсіл - огірковий, помідорний або з квашеної капусти. Однак захоплюватися не варто, не потрібно створювати ниркам додаткове навантаження після рясних нічних посиденьок.
  • Чашка зеленого чаю - не тільки зніме зневоднення, але і стане відмінним сечогінним засобом, який позбавить від набряків і виведе зайву рідину.
  • Легкий курячий бульйон допоможе наситити організм корисними речовинами і вгамувати прояви похмільного синдрому.

Сорбенти при похміллі

Одним з найефективніших засобів при боротьбі з похмільним синдромом є сорбенти. Вони, немов губки, вбирають токсини, допомагаючи організму швидше очиститися від шкідливих речовин. Найвідоміші сорбенти:

  • активоване вугілля;
  • Ентеросгель;
  • Атоксил;
  • Біле вугілля;
  • Сорбекс.

Віддавайте перевагу сорбентам нового покоління. Адже ковтати 20 таблеток активованого вугілля з ранку після бурхливої ночі – ще те "задоволення".

Один із симптомів алкогольної інтоксикації - головний біль. Зняти його можна за допомогою таблеток шипучого аспірину, парацетамолу, спазмалгону і но-шпи. Частіше провітрюйте приміщення або проводите більше часу на свіжому повітрі.

читайте такожДієтолог пояснила, який алкоголь і скільки коштує пити в новорічні свята

Ні в якому разі не знімайте похмільний синдром, вживаючи спиртні напої для полегшення стану, таким чином ви можете запустити циклічність і всы "принади" алкгольной інтоксикації наздоженуть вас пізніше.

Як уникнути похмілля в Новий рік

Для того, щоб зустріти ранок 1 січня з радісною посмішкою без головного болю і неприємних відчуттів в шлунку потрібно дотримуватися простих правил:

  • Не пити спиртне на голодний шлунок - найкраще перед вживанням алкоголю з'їсти жирне: шматочок сала, риби жирних сортів або вершкового масла;
  • Під час застілля пийте більше води - в ідеалі на кожну склянку алкогольного напою - випивати склянку чистої води;
  • Прийняти сорбенти за 2-3 години до святкової вечері.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти