StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як прибрати неприємний запах в холодильнику народними засобами: 5 доступних помічників

29 січня 2022, 10:43оновлено 3 лютого 2022, 17:22
Ці прості засоби допоможуть надовго забути про проблему.
холодильник
Як прибрати неприємний запах в холодильнику / depositphotos.com/

Проблема неприємного запаху з холодильника часто турбує багатьох господинь. Вона може торкнутися як і старого перевіреного помічника, так і новий прилад. Як прибрати запах з холодильника в домашніх умовах, розібрався Главред.

Про те, як потрібно зберігати продукти харчування в холодильнику, щоб вони зберегли свою користь, читайте в матеріалі: Як правильно зберігати продукти в холодильнику і тримати його в чистоті.

відео дня

Неприємний запах холодильнику - причини

Від неприємного запаху не застрахована ні стара ні нова техніка. Перш ніж вжити заходів, необхідно знайти причини, які викликали "пахощі" електроприладу.

  • Якщо холодильник новий запахи можуть виходити від пластмаси або гуми. Перед початком використання прилад потрібно протерти всередині. Добре допомагають позбутися від проблеми розчини з додаванням лимонного соку і нашатирного спирту. Таку ж процедуру потрібно провернути і зі старим холодильником, якщо його довго не включали.
  • Вимили прилад, але запах не пішов? Потрібно звернути увагу на деталі. Прочистіть зливний отвір ватною паличкою і перевірте трубочки для відтавання.
  • Якщо всі заходи прийняті, а запах залишився, значить справа в продуктах. Зіпсовані продукти можуть провокувати розвиток цвілі і грибка, які стають причиною "ароматів" в холодильнику. Потрібно провести ревізію і позбутися від продуктів, у яких закінчився термін придатності.

читайте такожСкільки можна зберігати свіжу рибу в холодильнику: що кажуть експерти по здоров'ю

Як прибрати запах з холодильника в домашніх умовах

Перед тим, як починати боротьбу проблемою неприємного запаху варто підготувати прилад до очищення. Для цього потрібно відключити його від електромережі і виставити регулятор на 0. Потрібно витягнути всі полки і піддони, а щоб прискорити процес розморожування побризкати гарячою водою з пульверизатора на стінки. Щоб не допустити утворення ароматів і підтримувати чистоту холодильник потрібно мити раз на місяць.

Як прибрати запах з холодильника содою

Холодильник - місце зберігання продуктів і тому не завжди його можна мити засобами побутової хімії. На допомогу в цій справі прийде звичайна харчова сода. Щоб позбутися від запахів зіпсованих продуктів необхідно розчинити 2 ст.л. соди в літрі води і вимити цим розчином камеру, решітки, полиці і контейнери. Потім змити його чистою водою.

Крім того, сода – відмінно поглинає запахи. Її можна зберігати на полиці разом з продуктами, не забуваючи періодично міняти.

читайте такожЧому не можна зберігати помідори в холодильнику-відповідь вчених

Як прибрати запах з холодильника за допомогою лимона

Лимон - універсальний засіб, який володіє знезаражувальними і бактерицидними властивостями. Він ефективно бореться з жиром і залишає приємний аромат. Для цього потрібно сік половини лимона розбавити в літрі води і протерти всі деталі холодильника.

Запах в холодильнику - як прибрати перекисом водню

Перекис водню не тільки незамінний засіб кожної аптечки, але і помічник на кухні. Приготувавши розчин перекису – 1 ч.л кошти на літр води - можна надовго забути про проблему сторонніх запахів.

Як позбутися від запаху в холодильнику за допомогою нашатирю

Ще один аптечний засіб, який вб'є будь-які неприємні запахи за лічені хвилини. Чайну ложку нашатирю необхідно розвести в літрі води і цим розчином ретельно промити стінки холодильника і кожну деталь. Така суміш точно "приведе до тями" прилад.

Як позбутися від запаху в холодильнику за допомогою оцту

Якщо ваш вірний помічник вражений грибком і цвіллю, добре з ними впоратися допоможе розчин столового оцту. Його потрібно розвести з водою в пропорції 1: 1 і протерти всі складові і "нутрощі" холодильника. Щоб запах вивітрився, потрібно потримати дверцята відкритою кілька хвилин.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти