StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як почистити пральну машинку від бруду, цвілі і запаху - прості і дієві поради

22 січня 2022, 10:06
Як почистити пральну машину в домашніх умовах за допомогою підручних засобів.
Як почистити пральну машинку
Як почистити пральну машинку / ua.depositphotos.com/

Пральна машина - незамінна помічниця по господарству, яка значно полегшує життя сучасної людини. Однак жорсткість води, волога в барабані і утворення накипу можуть спровокувати збої в роботі техніки і вивести її з ладу.

Своєчасна чистка пральної машини стане кращою профілактикою і захистом від поломок. До того ж це допоможе вберегти витрату електроенергії і запобігти утворенню неприємного запаху і грибків на внутрішніх поверхнях.

Починати чистку пральної машини необхідно з зовнішніх елементів. Вологою ганчіркою або губкою, змоченою в миючому засобі, потрібно протерти поверхню. Потім потрібно очистити перший фільтр - на шлангу, через який вода потрапляє в прилад. Його потрібно відкрутити і прочистити за допомогою палиці з ватним наконечником. Другий фільтр знаходиться внизу і відповідає за злив води. З нього потрібно випустити воду і прочистити ватним тампоном.

Чистка лотка для порошку і ополіскувача

Найчастіше лоток стає ідеальним середовищем скупчення цвілі і грибка, тому регулярне чищення позбавить вас від таких проблем.

Чистка лотка содою: розводимо соду з водою в пропорції 1:1 і заливаємо в лоток. Ми залишаємо на одну годину, потім прибираємо залишки бруду вологою ганчіркою.

Чистка лотка оцтом: розмішати 1 склянку оцту в літрі води і додати в контейнер. Витримати 6-8 годин, потім промити водою і протерти губкою.

Чистка лотка лимонною кислотою: один пакетик лимонної кислоти засипаємо замість порошку і включаємо режим прання при температурі 60 градусів. Після такого очищення запах значно покращиться.

Як почистити пральну машинку від цвілі

Ущільнювальна гумка - слабке місце "пралки", в якому росте цвіль. Спровокувати зростання цвілі на внутрішніх елементах приладу може режим експрес-прання при температурі 30-40 градусів. Прання при 90 градусах – найефективніший засіб проти утворення грибка - воно вбиває плісняву.

  • Позбутися від цвілі на ущільнювальної манжеті допоможе розчин мідного купоросу. Нанести суміш на ганчірку і ретельно протерши всі проблемні місця, залишити для впливу на добу, потім змити миючим засобом.
  • Можна також розвести лимонну кислоту з водою і додати прального порошку. Цю суміш нанести на гумку і залишити на добу.
  • При великій кількості цвілі можна скористатися хлорвмісним відбілювачем. Однак, захоплюватися ним не варто, це може пошкодити гуму.

Як почистити пральну машинку від запаху

Якщо всі зовнішні елементи чисті, а вас турбує запах цвілі, прибрати її можна за допомогою перекису водню і харчової соди. У контейнер для порошку насипати 200 грам соди і 10 таблеток перекису. Необхідно встановити максимальний температурний режим і тривале прання.

Позбавити від затхлого запаху і зупинити розмноження грибка допоможе також і оцет. Для цього необхідно 200 мл оцту залити в лоток для порошку і включити "холосте" прання при температурі 90 градусів. Після закінчення цієї програми прання поверхні протерти сухою ганчіркою і включити швидкий режим без додавання чистячих засобів.

Побороти неприємний запах і знищити цвіль допоможе і звичайна білизна. Для цього необхідно влити по відсіках лотка 1 літр білизни, попередньо перевіривши, чи немає в барабані речей. Ставимо на прання при температурі не менше 90 градусів. Через 10-15 хвилин торкаємося скла дверцят машинки, якщо воно сильно нагрілося, ставимо прилад на паузу на 1-2 години. Після чого продовжуємо програму. Після зливу води включаємо режим полоскання і в лоток для кондиціонера наливаємо столовий оцет до максимальної позначки. Ставимо машинку на режим швидкого прання і після цього полоскаємо "пралку" ще 2 рази.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти