StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як прати речі, щоб вони не збивалися у підковдру: 4 хитрості, про які знають не всі

30 жовтня 2022, 08:46
Як часто вас мучило питання, чому під час прання речі потрапляють у підковдру? Цій проблемі можна покласти край завдяки простим порадам.
Стирка, стиральна машина, постельное белье, пододеяльник
Стирка, стиральна машина, постельное белье, пододеяльник / ua.depositphotos.com

Часто господині і господарі під час прання стикаються з дуже неприємним нюансом – речі потрапляють у підковдру, і перед сушінням одягу його доводиться довго й нудно "розшукувати" всередині цього елемента постільної білизни. Найчастіше ця проблема супроводжує підковдри, які мають отвір посередині.

Але чому під час прання речі потрапляють у підковдру? Цьому є абсолютно логічне пояснення. У процесі роботи пральної машинки барабан крутиться дуже швидко, і вода всередині утворює стрімкі потоки. Швидко переміщати саму підковдру по барабану ці потоки не можуть, адже виріб у мокрому стані досить важкий. А от невеликі рушники чи інші речі, які ви поклали у машинку разом з постільною білизною, потоки води розкидають по всьому барабану.

Також вода у процесі руху піднімає краї прорізу підковдри, і туди на великій швидкості влітають дрібніші речі. От і виходить, що після прання ви витягуєте з машинки одну величезну грудку з речей.

відео дня

Важливо також, з якої тканини пошита підковдра. Чим тонша і легша тканина, тим менше шансів, що всередину заб’ється інший одяг. Натомість підковдра з важкого полотна, наприклад, льону чи бавовни, швидше за все "з’їсть" весь ваш одяг у машинці.

На процес очищення одягу це насправді ніяк не впливає – усі речі все одно нормально виперуться.

Як прати підковдру, щоб речі не заплутувалися у ній

1. Пришити ґудзики

Якщо форма прорізу це дозволяє, можна просто пришити ґудзики по краях. Такий спосіб допомагатиме не лише під час прання, а й під час користування постільною білизною. Адже ґудзики можна буде застібати, що ковдра не вислизала зі свого "одягу".

2. Придбати мішки для прання

Якщо речі в машинці потрапляють у підковдру, можна користуватися спеціальними мішками для прання. Їх можна придбати у різних магазинах. Такі мішки виготовляють з тонкої, але дуже міцної сітки, і вони добре пропускають воду.

3. Зашити підковдру

Цей спосіб досить ефективний, проте затратний по часу. Спочатку доведеться зашивати проріз у підковдрі перед пранням, а потім його розпорювати після.

4. Зав’язати підковдру на місці прорізу

Можна або перетягнути підковдру мотузкою посередині на місці прорізу, або зав’язати у "хвостики" кінці цього предмета постільної білизни.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти