StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зробити м'яким м'ясо під час варіння та тушкування: секрети шеф-кухаря

2 липня 2022, 04:22оновлено 12 травня 2023, 09:53
Як зробити м'яким м'ясо для гуляшу - експерти рекомендують додати при варінні бананову шкірку, або замаринувати його з цибулею.
м'ясо на Великдень, рецепт буженини,
Стоби м'ясо було м'яким при варінні-секрети кухаря / ua.depositphotos.com

Часто господині скаржаться на те, що м'ясо після тривалого варіння залишається жорстким, його важко жувати, воно схоже на гуму. Найчастіше з такою проблемою стикаються при приготуванні яловичини або баранини.

М'ясо вийшло жорстким що робити

Бананова шкірка

Для вирішення цієї проблеми шеф-кухарі рекомендують класти до каструлі на завершальному етапі варіння м'яса бананову шкірку. Як це не дивно, вона допоможе м'ясу швидше розваритися, а також зберегти свої соки. У страви з'явиться додатковий ненав'язливий аромат, який акцентує його прекрасний смак.

Господиням слід пам'ятати - бананова шкірка не має знаходиться в окропі дуже довго, адже тоді смак і жорсткість м'яса не покращитися, а в бульйону буде дуже неприємний колір.

відео дня
яловичина

Кислий маринад

Щоб м'ясо було м'яким при тушкуванні також рекомендують замочити його в "кислому" маринаді, до якого додати лимон та ківі, а також помідори.

Соняшникова олія

Що додати щоб м'ясо швидше приготувалося - все дуже просто: потрібно капнути в воду столову ложку соняшникової олії, тоді яловичина буде готова набагато швидше. Потрібно буде почекати всього лише 40 хвилин – точний час готовності, звичайно ж, залежить від якості м'яса і величини його шматочків.

Нарізану дрібно цибулю

Також отримати м'яке і соковите м'ясо можна, якщо змішати його шматочки з дуже дрібно нарізаною цибулею і залишити в холодильнику. Цибуля пустить сік і крім нього додаткового маринаду не потрібно. Можна додати лише прянощі і перець за смаком, а також придавити майбутній кулінарний шедевр пресом на кілька годин.

Яловичина

Сода

Пом'якшити дуже жорстку свинину або яловичину допоможе і сода – кухарі радять посипати нею сире м'ясо, залишити на 15 хвилин і обов'язково змити проточною водою. Інший варіант - посипати содою і скропити лимонним соком кожен шматочок м'яса, а після цього відразу обсмажити по кілька хвилин з кожного боку.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти