StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно прати тюль у пральній машині: 5 золотих правил, які збережуть його від псування

7 липня 2022, 01:35оновлено 11 липня 2022, 15:36
Можна припуститися всього декількох помилок, і дорога вам річ буде непоправно зіпсована. Щоб цього не сталося, варто знати, як правильно прати тюль.
Як правильно прати тюль у пральній машині: 5 золотих правил, які збережуть його від псування
Як правильно прати тюль у пральній машині/ ua.depositphotos.com

Зі смаком підібраний тюль привнесе в інтер’єр нотки легкості, чистоти і шарму. А щоб цей виріб довше радував своєю красою, важливо правильно за ним доглядати.

Тканина такого виробу дуже ніжна, тому якщо у вас вже тягнеться рука кинути його у пральну машину разом з іншими різноманітними речами, краще зупиніться. Спершу варто розібратися, як правильно прати тюль.

Як прати тюль у пральній машині

  1. Прати тюль у машинці потрібно лише у спеціальному мішечку для прання. Він захистить виріб від пошкоджень і не дозволить йому заплутатися у вузол.
  2. Потрібно ретельно підходити до вибору засобу, з яким будете прати тюль. Найкраще у цьому випадку підійде гель. Якщо ж обирати з порошків, то він має бути призначений для дбайливого прання.
  3. Якщо потрібно відбілити тюль, можна додати трішки миючого засобу, який має у своєму складі відбілювач.
  4. Режим прання потрібно обирати делікатний. Під час вибору режиму звертайте увагу на те, щоб він передбачав або менші обороти віджиму, або взагалі був без нього. Або ж можете відімкнути віджим самостійно.
  5. Ніжна тканина тюлю не любить гарячих температур. Тому під час прання варто обирати температуру, не вищу 30-40 градусів.

Як прати тюль вручну

Перед пранням обов’язково ретельно його обтрусіть, щоб позбутися від пилу, якщо він десь осів. Після цього тюль замочуємо у теплій воді з порошком для ручного прання або содою й залишаємо так на 1-2 години.

відео дня

Щодо температури, тут діє те ж правило, що і для машинного прання – краще не перетинати позначку у 30-40 градусів. Хоча бувають і винятки – є тюлі, тканина у яких дозволяє прати їх і за вищих температур. У такому випадку варто керуватися інформацією, яка зазначена на ярличку виробу.

Прати тюль вручну потрібно обережно. Не можна сильно терти виріб, або ж сильно його викручувати – такі дії призведуть лише до того, що ніжна тканина деформується і буде пошарпаною.

Після прання тюль потрібно ретельно виполоскати, декілька разів змінюючи воду. Віджимати виріб не можна, щоб не пошкодити його – краще акуратно його розвісити у розправленому стані, щоб вода стекла сама.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти