StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно їсти часник: простий спосіб приголомшить будь-кого

8 серпня 2023, 16:21оновлено 9 серпня 2023, 12:09
131509
Завжди приходить певний момент, в який людина замислюється "Як правильно треба їсти часник?"Главред вирішив таким людям допомогти своїм матеріалом.
Часник
Часник / колаж Главред, фото instagram.com/mango_frukti_07, prodline24, ua.depositphotos.com

Як кажуть фахівці, для отримання максимального лікувального і профілактичного ефекту часник слід вживати в очищеному вигляді ‒ ретельно розжовуючи зубчики.

Як правильно їсти часник

Також він корисний в поєднанні з іншими продуктами. Любителі гострих приправ можуть сміливо вживати часник, розжовуючи його і запиваючи овочевим соком. І це при тому, що для багатьох людей такий підхід неприйнятний ‒ починаючи від насиченого смаку і закінчуючи неприємним запахом з ротової порожнини (хіба що людина збирається вампірів відлякувати в замку графа Дракула).

Якщо вас цікавить часникова тема, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Де і як зберігати часник у домашніх умовах: хитрий хитрощі здивують результатом".

відео дня

В цьому випадку часникові зубчики можна вживати разом з іншими стравами або робити з них спеціальні суміші для поліпшення смаку або усунення запаху. Найпопулярнішими рецептами тут називають коктейлі з кефіру/молока і роздавлених зубчиків, а також суміш з меду і часникової маси (порізані або роздавлені часточки). Користі для організму від такої часникової маси, звичайно, буде помітно менше, але для профілактики цілком підійде.

Коли можна їсти часник

Правильно прорахований час вживання ліків ‒ чи не Центральний фактор одужання. Правда, до природних засобів і медики, і пацієнти, ставляться не так вимогливо. Але в справі з часником потрібно дотримуватися чіткі терміни. Максимальну користь тіло від часнику отримає, якщо зубчики вживати протягом доби, проте не пізніше, ніж за годину-дві години до сну. Для засвоєння вітамінів і корисних елементів краще підходить їсти часник перед їжею або разом з нею, але тільки не після.

Часник

Кому не можна їсти часник

Багато людей, особливо восени і взимку, намагаються додавати більше часнику в їжу ‒ для того, щоб убезпечити себе від застуди.

Як кажуть медики, часник - не імуномодулятор і не має імуностимулюючої дії. Але за рахунок речовини аллицина, якого багато в часнику, він володіє помітними противірусними властивостями.

Далі - справа в тому, що часник зараховують до продуктів, які багаті на природні фітонциди — летючими біологічно активними речовинами, які ліквідують бактерії.

Відповідно, якщо людина з'їсть більше трьох зубчиків часнику в день, то у нього можуть виникнути нудота, шлункові спазми, підвищене газоутворення, діарея, а також головний біль. Не варто їсти часник на голодний шлунок (особливо, якщо у вас підвищена кислотність шлункового сік ‒ адже вона легко може спровокувати загострення виразки шлунка).

Крім того, часник зазвичай в категоричній формі виключають з раціону хворих на епілепсію і людей з частими харчовими алергіями. Також він протипоказаний до вживання людям, у яких діагностовані хвороби печінки і нирок, виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки, а також захворюваннями кишечника або геморой.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти