StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відучити кота дерти меблі: чотири працюючих способи від ветеринара

10 березня 2021, 15:13оновлено 10 березня 2021, 18:46
На щастя, є багато способів утримати кішку від подряпин в будинку.
Кіт
На щастя, є багато способів утримати кішку від подряпин в будинку. / Flickr / Edwin Fijnaut

Багато власників кішок знають одну річ: вони люблять свою кішку, але не люблять її подряпини.

Кішки дряпаються про що-небудь природно і дуже часто, і, на жаль, іноді це стосується стільців, диванів, килимків і т. д.

На щастя, є багато способів утримати кішку від подряпин в будинку. Ось чотири методи, рекомендовані ветеринарами.

відео дня

1. Забезпечте кішку когтеточками

Якщо дати кішці щось, що вона може подряпати, це може перешкодити їй дряпати те, про що не слід дряпати.

Когтеточка-відмінний інструмент, щоб дати вашій кішці можливість дряпати кігтями. Ось що Вам слід шукати в когтеточке:

Стовпи повинні бути достатньої висоти, щоб кішка могла подряпати стовп передніми лапами, стоячи на задніх лапах, - говорить Райан Е. Енглар, директор з розвитку ветеринарних навичок коледжу ветеринарної медицини Університету Арізони.

Крім того, дуже важливо, щоб стовп був міцним. Кішки можуть дуже сильно подряпати, а міцний стовп гарантує, що вони не розчавлять вашого вихованця.

За словами Інглара, хоча стовпчики зазвичай вертикальні, деякі кішки вважають за краще горизонтальні стовпи. Поекспериментуйте і подивіться, що найбільше подобається вашій кішці.

Що стосується матеріалів, це в основному залежить від уподобань вашої кішки. Звичайні матеріали включають килим, сизаль і голе дерево.

Що стосується того, де розмістити когтеточку, у вас є кілька варіантів. "Коти, як правило, дряпаються, щоб позначити свою територію, точити кігті та / або потягнутися. Тому стовпи часто стратегічно розміщуються поруч зі спальним місцем кішки, щоб полегшити розтяжку після сну", - говорить Інглар.

Крім того, ви можете покласти стовпчик в те місце, яке вони вважають за краще подряпати.

Як зацікавити кішку когтеточкой

Інглар каже, що можна змусити кішку почухати стовпчик наступними способами:

  • Перетворіть його в ігровий майданчик з іграшками
  • Посипте стовп котячої м'ятою
  • Натріть стовп тунцевим маслом
  • Самостійна імітація дряпання іграшки

2. Використовуйте фізичні засоби залякування

Ще один метод, який ви можете використовувати, - це покласти фізичні засоби відлякування біля меблів, де кішки зазвичай сверблять.

"Одним із прикладів фізичного стримуючого фактора є пакувальна стрічка", - говорить Крісті Флінн, доктор медичних наук, доцент кафедри первинної медичної допомоги коледжу ветеринарної медицини Університету Міннесоти. Також можна використовувати двосторонній скотч або наждачний папір.

Покладіть скотч липкою стороною вгору або розкидайте наждачний папір по меблях, яку кішка любить дряпати. Коти, як правило, не люблять текстуру наждачного паперу або відчуття липкої стрічки на лапах, тому вони, швидше за все, уникнуть цього місця.

Флінн каже, що ви також повинні розмістити прямо в цій області когтеточку, щоб у них була альтернатива подряпин.

Слід зазначити, що фізичні засоби залякування не завжди працюють. У деяких випадках кішка зможе від'єднати стримуючий фактор, залізти в меблі, або їх навіть можна попросити пограти з матеріалом, тому що це буде їм весело, - каже М. Лінн Ліллі, доцент кафедри поведінкової медицини, ветеринарних клінічних наук в Коледжі ветеринарної медицини Університету штату Огайо.

Чи можна купити спрей, щоб кішки не дряпали меблі?

На ринку доступні спреї, які обіцяють відлякати ваших кішок від подряпин. Хоча це здається чудовим швидким рішенням, Флінн каже, що вони не завжди ефективні. Більш того, вони можуть викликати огиду і тому зазвичай не рекомендуються.

3. Використовуйте пластикові ковпачки для нігтів

Ковпачки для нігтів мають тупу поверхню, що дозволяє кішці як і раніше дряпати, але запобігає пошкодженню поверхонь, в той же час дозволяючи кішці виконувати всі рухи дряпання, говорить Ліллі.

Пластикові ковпачки для нігтів зазвичай надягають на клей середньої тривалості, безпечний для домашніх тварин. Недоліком є те, що вони повинні бути замінені, коли нігті ростуть, і якщо ваша кішка протистоїть, коли ви намагаєтеся доторкнутися до її лап, вам може знадобитися заспокоїти її ветеринарною командою, говорить Ліллі.

Якщо кішці комфортно, коли ви тримаєте її лапи, ви можете зробити це самостійно вдома. Чи робите ви це у ветеринара або вдома, Флінн радить робити це щомісяця або близько того. Обов'язково спочатку підстрижіть їм нігті і подивіться навчальне відео онлайн, щоб дізнатися, як правильно їх наносити.

У міру того, як кішці стає все зручніше підстригати нігті, ви можете почати робити по одній лапі за раз, а з часом - все відразу.

4. Тримайте котячі кігті короткими

"В ідеалі, - радить Флінн, - підстригайте кішці кігті кожні два тижні або близько того. Якщо нігті короткі, вони не будуть настільки гострими, що призведе до меншої шкоди, якщо вони дійсно подряпають меблі.

"Почніть з обрізання одного нігтя в день і кожен раз пригощайте їх. Таким чином, вони вчаться, що для стрижки нігтів варто сидіти спокійно, і це не буде утомливо. До того часу, як ви закінчите з останнім нігтем, перший готовий до повторної стрижки", - говорить Флінн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти