StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як швидко розморозити м'ясо за 5 хвилин: 3 найефективніші способи

21 лютого 2024, 11:21оновлено 22 лютого, 13:33
781
Щоб прискорити процес розморожування м'яса, можна скористатися одним з кількох простих, але дієвих способів.
Мясо
Як швидко розморозити м'ясо за 5 хвилин/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, ua.depositphotos.com

Нерідко може виникнути ситуація, коли ви спонтанно вирішили приготувати щось із м’яса, але сам продукт ще лежить заморожений у морозилці. Або ж якщо ви планували приготувати щось з такого продукту, але забули завчасно вийняти його з морозильної камери. Тоді логічно виникне запитання – як прискорити процес розморожування м'яса, щоб не довелося витрачати на цей процес багато годин.

Радимо також прочитати матеріал: Тільки одиниці зможуть знайти хамелеона: загадка, яку треба розгадати за 7 секунд

Способи розморожування, коли м'ясо кладуть в холодильник або в холодну воду, тут не підійде, адже так доведеться чекати кілька годин, поки продукт стане придатним для приготування.

відео дня

Є три прості, але дуже ефективні способи, як швидко розморозити м'ясо, не витрачаючи на це дуже багато зусиль.

1. Як розморозити м'ясо в мікрохвильовій печі

Якщо у вас вдома є мікрохвильова піч, то можна скористатися нею, щоб швидко розморозити м'ясо. Потрібно покласти шматок м’яса у ємність, яку можна ставити у мікрохвильовку, і потім увімкнути режим розморожування.

Якщо у мікрохвильовки немає режиму розморожування, це не означає, що ви не можете розморозити у ній якісь продукти. Просто в такому випадку потрібно буде обрати режим підігріву або щадний режим готування і недовго тримати м'ясо у мікрохвильовій печі.

Але під час використання такої техніки для цього процесу варто врахувати один нюанс – краєчки м'яса, розмороженого у мікрохвильовці, можуть стати майже вареними, у той час як всередині продукт буде просто розморожений. Проте саме такий спосіб є найшвидшим.

2. Як швидко розморозити м'ясо в солоній воді

Проста кухонна сіль також може стати у нагоді, якщо ви вже просто зараз хочете приступити до приготування страви, а м'ясо лише щойно дістали з морозилки.

Для того, щоб розморозити м'ясо таким способом, потрібно налити воду у миску, додати туди одну столову ложку солі й покласти у воду шматок м’яса. М'ясо потрібно залишити у воді на 5 хвилин. Таким чином можна швидко розморозити цей продукт.

3. Як розморозити м'ясо за допомогою оцту

Потрібно покласти заморожений шматок м’яса у миску, полити його оцтом і залишити на 10-20 хвилин. Коли цей час мине, дістати м'ясо і добре його вимити, щоб на ньому не залишилося оцту.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти