StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що найкраще чистить срібло: 3 засоби, які "з'їдять" чорноту

7 вересня 2023, 08:58
125025
Дотримуючись простих порад ви зможете повернути вашим срібним виробам і посуду первозданний вигляд.
Як почистити срібло від чорноти
Як почистити срібло від чорноти / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

З часом срібні прикраси і посуд можуть потемніти та втратити свій первозданний вигляд. Що ж робити, якщо ваше срібло чорніє? Давайте розглянемо, як почистити срібло від чорноти засобами, які коштують копійки.

Що значить, якщо срібло чорніє?

Срібло може потемніти через окислення, коли молекули срібла взаємодіють з навколишнім середовищем, включаючи вологу та сірководень, що призводить до утворення сульфідів срібла. Це надає срібним виробам чорнуватий або жовтуватий відтінок.

відео дня

Що найкраще чистить срібло?

Існує кілька способів очищення срібла від чорноти, але одним з найефективніших вважається використання спеціалізованих чистячих засобів для срібла. Вони містять компоненти, здатні розчиняти срібні сульфіди і повертати виробам їх первісний блиск.

Як почистити срібло від чорноти в домашніх умовах?

  • Сода і фольга: Наповніть миску гарячою водою, додайте 1-2 столові ложки соди і покладіть срібні предмети на шматок алюмінієвої фольги. Зачекайте кілька хвилин, потім обережно протріть срібло м'якою тканиною.
  • Паста для зубів: Паста для зубів з невеликим вмістом абразивів може бути використана для очищення срібла. Нанесіть пасту на м'яку щітку і акуратно почистіть вироби, потім промийте і висушіть.
  • Сіль і лимон: Створіть пасту, змішавши сіль і сік лимона. Нанесіть її на срібло і акуратно протріть. Після цього промийте і висушіть.
  • Спеціалізовані засоби: Якщо у вас є спеціальний засіб для чищення срібла, дотримуйтесь інструкції на упаковці. Вони часто містять хімічні речовини, здатні ефективно видаляти чорноту.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти