StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чого дуже сильно бояться миші - хитрощі, які реально допомагають

29 серпня 2024, 16:26
36675
Миші мають дуже чутливий нюх, і деякі запахи вони просто не переносять.
Чого дуже сильно бояться миші
Чого дуже сильно бояться миші / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Миші - часті непрохані гості в будинках, особливо в холодну пору року, коли вони шукають тепло і їжу. Ці маленькі гризуни можуть заподіяти багато незручностей і навіть шкоди, тому важливо знати, чого дуже сильно бояться миші і як зробити, щоб миші пішли з вашого будинку.

Чого дуже сильно бояться миші?

Миші мають дуже чутливий нюх, і деякі запахи вони просто не переносять. Ефірні олії евкаліпта, перцевої м'яти, цитронелли, а також мелена кориця і каєнський перець - чудові натуральні засоби, які можуть допомогти відлякати мишей.

Просочіть ватні кульки ефірними оліями і розкладіть їх у місцях, де найчастіше помічаєте сліди гризунів. Каєнський перець або корицю можна розсипати вздовж плінтусів, за меблями і в кухонних шафах.

відео дня

Чим небезпечні миші?

Миші можуть бути небезпечними для людей і тварин через різні захворювання, які вони можуть передавати. Одним із найсерйозніших захворювань, яке може бути передано мишами, є лептоспіроз. Це захворювання передається через контакт із водою або ґрунтом, що містить бактерії роду Leptospira, які можуть бути відразу передані від мишей до людей. Симптоми лептоспірозу можуть бути різними, від легких до важких форм, і включають головний біль, лихоманку, біль у м'язах та інші. Крім лептоспірозу, миші також можуть передавати інші захворювання, такі як сальмонельоз, туляремія, гепатит А і вірус Ласса.

Як зробити, щоб миші пішли?

Перший крок до позбавлення від мишей - обмежити їм доступ до їжі. Щільно закривайте відра для сміття і зберігайте продукти в герметичних контейнерах. За перших ознак появи гризунів Центр контролю і профілактики захворювань США радить промивати поверхні свіжоприготованим розчином відбілювача (1:9), пише nur.kz.

Регулярне прибирання допоможе усунути запахи, які приваблюють мишей, і зробить будинок менш привабливим для гризунів.

активність шкідників, шкідники інфографіка
активність шкідників, шкідники інфографіка / Інфографіка: Главред

Що реально допомагає від мишей?

Крім натуральних засобів, відлякати мишей можна за допомогою хімічних речовин із різким запахом, таких як аміак, нашатирний спирт, відбілювач або нафталін. Просочіть ганчірки цими речовинами і розкладіть їх у місцях, де гризуни з'являються найчастіше. Листи-сушарки для тканин також можна використовувати, поклавши їх у затишні куточки будинку, де миші можуть ховатися.

Що не люблять миші в будинку?

Миші не тільки не люблять сильні запахи, а й уникають деяких рослин. По периметру ділянки, уздовж будівель і доріжок можна висадити багно, волоський горіх, часник, полин, пижмо, аптечну ромашку, коріандр і м'яту.

Посадіть кущ бузини біля компостної купи - коріння цієї рослини виділяє синильну кислоту, токсичну для мишей. Такий "зелений" бар'єр допоможе створити несприятливі умови для гризунів, і вони покинуть вашу ділянку.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти