StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зробити скріншот екрана на ноутбуці: три прості, але дієві поради

29 серпня 2024, 14:42
656
Робити знімок екрану на комп’ютері чи ноутбуці дуже просто, якщо знати, які комбінації потрібно використовувати.
Як зробити скріншот екрана на ноутбуці: три прості, але дієві поради
Як зробити скріншот екрана на ноутбуці / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Часто буває так, що потрібно зберегти інформацію, яка зображена на екрані ноутбука чи комп’ютера. Для цього можна зробити фото екрану, але не всі знають, як зробити скріншот на ноутбуці. Главред знайшов поради, які допоможуть справитись із цим завданням.

Як зробити скріншот з екрана на ноутбуці

Експерти компанії "moyo" говорять, що зробити знімок з екрана дуже просто. Для цього є три прості комбінації:

  • Поєднання клавіш та Paint. Для цього потрібно мати справну клавіатуру та встановлений Windows. Далі потрібно натиснути PrtScn, після чого копія екрана потрапить до пам'яті ПК. Якщо на ноутбуці кнопка не спрацьовує, натисніть її разом з Fn. Після цього треба відкрити стандартний додаток Paint і в віконці, що з'явилося, натиснути на "Вставити". Скрін завантажиться в Paint з буфера обміну. За бажанням можна заскрінити не весь екран, а лише активне вікно. Для цього натисніть Alt, а потім вже PrtScn.
  • "Ножиці" у Windows. Якщо вам потрібно заскрінити виділену область, скористайтеся "Ножицями". У старих версіях Windows додаток знаходиться поряд з іншими стандартними програмами. Після її запуску оберіть мишкою область екрана для скріну. Як тільки відпустите маніпулятор, виділений фрагмент потрапить у вікно Ножиць. Далі його можна зберегти на диск або відправити електронною поштою.
  • Кнопки Win + Shift + S. Після натискання на горі екрана з'являються піктограми 4 режимів. Прямокутник працює за аналогією з Ножицями. Після виділення фрагмента Windows автоматично копіює прямокутну область у буфер. Хмара — копіювання довільної замкненої області. Знімок відкритого вікна. Якщо на екрані відкрито 2 віконця — потрібно клацнути по одному з них. Світла область після натискання потрапить у буфер. Копіювання всього робочого столу у буфер.

Всі ці схеми підходять для того, щоб зробити скріншот екрана на комп'ютері та зберегти його.

Дивіться відео, як зробити скріншот усього екрана на комп'ютері:

Що таке MOYO?

MOYO - український омніканальний (офлайн та онлайн) ритейлер техніки та електроніки, що працює на українському ринку з 2009 року та входить до 7 найкращих представників галузі.

Мережа магазинів MOYO має понад 50 магазинів у різних містах України та єдиний в Україні цілодобовий магазин-склад техніки та електроніки MOYO 24/7 у місті Київ, повідомляє "Вікіпедія".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти