StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Швидко і безпечно: 3 способи, як прибрати чорні цятки на носі

24 листопада 2023, 01:40оновлено 24 листопада 2023, 15:32
992
Не можна самостійно видавлювати чорні цятки, адже так можна не добитися потрібного ефекту, а лише травмувати шкіру, пошкодити пори і занести якусь інфекцію.
Девушка, лицо, уход за лицом
Як прибрати чорні цятки на носі/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Проблема виникнення чорних цяток на носі або інших ділянках обличчя дуже поширена. При цьому з нею стикаються як дівчата, так і хлопці. Такі чорні цятки називаються комедонами, вони виникають, коли підшкірний жир нагромаджується у порах і не може вийти назовні. Найбільше ця проблема зачіпає ніч, перенісся, лоб і підборіддя. Але іноді такі цятки також можуть утворюватися і на щоках, грудях чи спині.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Чи можна давати через поріг: що говорить древня прикмета

Комедони бувають закриті та відкриті. У першому випадку з’являються білі горбочки, які трішки випирають над поверхнею шкіри. Другий вид комедонів – відкриті – це якраз чорні цятки.

відео дня

Поява такої проблеми найчастіше пов’язана зі змінами у гормональному фоні. Саме тому до виникнення таких крапок найбільше схильні підлітки, а також жінки у період вагітності і менопаузи. Але ця проблема може також з’явитися у разі неправильного харчування чи невдало підібраного догляду за шкірою.

Через пори виводяться токсини і продукти життєдіяльності. Але якщо баланс порушено, то пори не можуть нормально очищуватися, і, як наслідок, забиваються.

Для того, щоб позбутися чорних цяток, не обов’язково одразу бігти у дорогий салон і платити багато грошей за дорогі процедури. Є способи, які можна втілити у життя самостійно вдома.

Одне з найпопулярніших запитань – чи можна видавлювати чорні цятки на носі? Ні, не варто видавлювати такі цятки з непідготовленої шкіри, адже замість бажаного ефекту є ризик ще більше розтягнути пори, травмувати шкіру та занести якусь інфекцію. Після невдалого видалення цих цяток таким способом можуть залишитися плями і рубці.

Як видалити чорні цятки на носі в домашніх умовах

1. Механічне очищення за допомогою скрабу

Потрібно підібрати скраб, який буде підходити під ваш тип шкіри. Далі розпарити обличчя. Для цього потрібно змочити рушник у теплій воді або відварі трав (для приготування такого відвару можна використати, наприклад, ромашку і календулу, які мають антисептичний ефект).

Після розпарювання обличчя нанести скраб коловими рухами. Через кілька хвилин змити і нанести крем.

2. Ручне очищення

Позбутися від чорних цяток можна за допомогою проведення ручного очищення. Для проведення такої процедури знадобиться косметична ложка Уно. Варто спершу розпарити обличчя таким же способом, як описано у першому варіанті. Далі за допомогою такого пристосування очистити пори від їхнього вмісту – просто потрібно натискати на них ложкою Уно.

Після цього потрібно обробити обличчя дезінфікуючим засобом.

3. Пілінги з AHA та ВHA кислотами

Пілінги з альфа-гідроксикислотами (AHA) та бета-гідроксикислотами (BHA) можна придбати у косметичних магазинах. Вони також допоможуть чудово впоратися з такою проблемою, як чорні цятки на обличчі.

Раніше ми розповідали, що у людини росте все життя. У тілі людини є два органи, які змінюються у розмірах упродовж всього життя.

Також раніше ми розповідали, чому пальмова олія така шкідлива. Є дві головні причини того, чому варто уникати продуктів, у складі яких присутня пальмова олія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти