StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

3 найкращі способи, як очистити пляшку для води від зелені: від забруднень не буде і сліду

23 квітня 2024, 01:35оновлено 23 квітня, 07:55
27692
Для того, щоб почистити пляшку всередині від зеленого нальоту та інших забруднень, навіть не знадобляться різні хімічні засоби – є прості народні способи.
Бутылка
Як очистити пляшку для води від зелені/ колаж: Главред, фото: скрін

Пластикові пляшки дуже зручно використовувати для зберігання води – вони зручні, невибагливі у догляді та дешеві. Але все-таки є як мінімум один недолік у їхньому використанні – з часом всередині може з’явитися неприємний зелений наліт. Найчастіше такий осад залишається на дні та стінках тари.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилку на картинці за 3 секунди зможуть одиниці: загадка для перевірки уважності

Дістатися до цього нальоту, щоб відмити його, дуже важко. Тому не зайвим буде знати, як очистити ємність для води від зелені за допомогою кількох простих народних способів.

відео дня

1. Кока-кола і лимонна кислота

Якщо потрібно очистити пляшку об’ємом 20 літрів, знадобиться 1,5-2 літри Кока-коли та 15-20 г лимонної кислоти.

Пляшку краще мити або на вулиці, або у ванній. Обидва інгредієнти потрібно додати в тару, яку потрібно відмити, а потім відійти на безпечну відстань. При цьому в жодному разі не можна закривати пляшку кришкою, адже її може зірвати. Приблизно через 10 хвилин, коли реакція закінчиться і піна більше не буде виділятися, треба злити суміш з пляшки і прополоснути її чистою водою.

2. Пшоно

Засипати у брудну пляшку 50-100 г пшона і додати кілька літрів води. Далі потрібно буде трусити пляшку з водою і пшоном у різні сторони – таким чином пшоно рухатиметься всередині тари і змиватиме забруднення. Після цього пляшку прополоснути чистою водою.

3. Рис і сода

Якщо пляшка на 20 л, то потрібно насипати всередину 4 чайних ложки або трішки більше рису (замість нього можна використати перловку). Крупа зіграє роль абразиву. Далі додати 4 чайні ложки з гіркою соди. Після цього додати склянку теплої води – температура води повинна бути приблизно 50 градусів. Далі потрібно буде бовтати пляшку в різні сторони, поки відмиються забруднення. Після цього кілька разів сполоснути пляшку чистою водою.

Що таке сода

Гідрокарбонат натрію - це неорганічна речовина, натрієва кисла сіль вугільної кислоти з хімічною формулою NaHCO3. У звичайному вигляді - дрібнокристалічний порошок білого кольору. Використовується в промисловості, харчовій промисловості, в медицині як нейтралізатор хімічних опіків шкіри та слизових оболонок концентрованими кислотами і для зниження кислотності шлункового соку. Також застосовується в буферних розчинах, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти