StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Заборонено законом: чому в Сінгапурі не можна жувати жуйку

1 серпня 2023, 10:10
Порушники можуть бути ув'язнені до двох років і оштрафовані на 3000 доларів.
Чому в Сінгапурі заборонені жуйки
Чому в Сінгапурі заборонені жуйки / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Сінгапур є єдиною країною в світі, де на законодавчому рівні заборонена жувальна гумка.

У 1992 році перший Прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Куан Ю ввів заборону на жувальну гумку. Справа в тому, що він мріяв перетворити Сінгапур на "оазис першого світу в регіоні третього світу".

Закон обмежував використання, розповсюдження та торгівлю всіма жувальними гумками, а поліція почала застосовувати суворі заходи для покарання всіх, хто залишав у громадських місцях залишки жувальної гумки. Тільки в 2004 році було відновлено законне використання невеликих кількостей жувальних гумок для лікування зубів.

відео дня

Вони повинні бути придбані безпосередньо у стоматолога або лікаря (якщо вони не надсилають ваші облікові дані уряду, вони можуть бути ув'язнені на строк до двох років і оштрафовані на 3000 доларів).

Основні причини заборони жувальної гумки в Сінгапурі включають:

  • Сміття та забруднення: Жувальна гумка після використання зазвичай викидається на землю, що створює проблеми зі сміттям та забруднення громадських місць.
  • Псування громадських місць: прилипання жувальної гумки до різних поверхонь, таких як дороги, тротуари, місця загального користування та громадський транспорт, може призвести до їх псування та додаткових витрат на обслуговування та прибирання.
  • Захист громадської гігієни: Жувальна гумка після використання може стати джерелом мікробів і бактерій, що становить загрозу для громадської гігієни та здоров'я.
  • Поводження з відходами: Сінгапур прагне до образу "чистого та зеленого" міста, а заборона на жувальну гумку є частиною зусиль з управління відходами та підтримання чистоти в громадських місцях.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти