StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно – "щавЕль" чи "щАвель": яку помилку роблять багато українців

21 червня 2024, 18:29оновлено 25 червня, 14:52
1780
Нерідко зустрічаються випадки, коли це слово неправильно наголошують.
Ольга Багний, украинский язык
Як правильно – "щавЕль" чи "щАвель"/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Слово "щавель" саме влітку перебуває в активному вжитку, адже саме в цей час рослина активно росте й дуже часто використовується в їжу. Але нерідко можна почути, що під час вживання цього слова в українській мові наголос у ньому ставлять неправильно.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з яструбиним зором знайдуть заховану зубну щітку: на пошуки є всього 8 секунд

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, як правильно наголошувати це слово.

відео дня

"Літо – пора готувати зелений борщ. Щоб приготувати зелений борщ, нам потрібен щавЕль. Чи щАвель? Хтось каже щавЕль, хтось каже щАвель, але правильний наголос тільки один. Запам’ятайте, у слові щавель наголос падає на другий склад. Тому, щоб приготувати зелений борщ, нам потрібен щавЕль", – пояснила Багній.

Дивіться відео з поясненням, як правильно – "щавЕль" чи "щАвель" :

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що означає "давати горобцям дулі". Такий вислів можна почути нерідко. Але горобці тут насправді ні до чого – мається на увазі зовсім інше.

Також раніше Ольга Багній чим відрізняються цифри і числа. Ці слова не варто плутати, адже кожне з них має своє значення.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти