StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви неправильно зберігаєте банани: шеф-кухар розповів, як зробити, щоб вони не чорніли

11 грудня 2023, 18:00
Професійний шеф-кухар каже, що банани можуть залишатися свіжими до двох тижнів, якщо їх правильно зберігати.
Як зберігати банани
Як зберігати банани / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Якщо ви коли-небудь стикалися з ситуацією, коли банан перетворювався в кашу всього через кілька днів після того, як ви його купили, можливо, ви неправильно їх зберігаєте.

До речі, раніше ми розповідали, що чоловік показав кумедний лайфхак з голкою і бананом - він придумав, як поєднати несумісне.

Професійний шеф-кухар каже, що банани можуть залишатися свіжими до двох тижнів, якщо їх правильно зберігати, пише Mirror.

відео дня

За словами Пітера Сідвелла, бананам потрібні теплі, вологі та світлі умови, щоб дозріти, але якщо залишити їх перед вікном, це означає, що вони швидко зіпсуються.

Щоб цього не сталося, кулінарний ас рекомендує виймати фрукти з пластикової упаковки і зберігати їх якомога далі від вікон.

Він каже, що тримати їх якомога далі від прямих сонячних променів та будь-яких джерел конденсату необхідно, щоб продовжити термін їх зберігання.

Експерт порекомендував знайти прохолодне місце для бананів - переконайтеся, що вони знаходяться далеко від духовки або будь-якого іншого джерела тепла. Банани насправді виділяють газ, званий етиленом, зі своїх стебел, який дозріває потім і навколишні фрукти, змушуючи їх гнити швидше.

"Яблука, груші та дині особливо чутливі до цього газу, тому краще зберігати банани окремо від інших фруктів", - поділився експерт.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти