StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви будете вражені: стало відомо, чому кішка спить поруч з людиною - 5 причин

2 листопада 2023, 19:15оновлено 3 листопада 2023, 13:57
Чому коти сплять на голові або в ногах своїх господарів. Главред з'ясував 5 причин, які пояснюють таку поведінку тварин.
Кошки
Почему кошки спят в ногах – 5 причин, как кошка выбирает где спать / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Майже кожен уважний господар помічає, що іноді його кішка спить на подушці поруч з його головою, і це може викликати питання, чому вона вибирає саме це місце. У тварин може бути кілька причин для того, щоб бути ближче до людини, і, іноді, це просто частина їхнього впертого характеру.

Як вказує блогер Jackson Galaxy у своєму YouTube проекті, кішки сплять біля або на ногах своїх власників часто з кількох причин:

Тепло і комфорт

Ноги людини надають тепло, і кішки часто шукають тепле місце для сну. Ваші ноги можуть бути однією з найтепліших і зручних зон для цього.

За словами блогера, коти - це просто котячі ракети з тепловим наведенням.

"Вони знайдуть цей маленький клаптик сонячного місця в будинку і сплять прямо там. Іноді ваш кіт може спати на вентиляційній трубі або на комп'ютері, або, як у моєму випадку, вони завжди знаходять спосіб спати на модемі", - вказує автор.

Він робить висновок, що люди виділяють багато тепла, особливо коли сплять. Jackson Galaxy також пояснює, чому коти сплять біля голови.

А якщо ви хочете знати більше про природу кішок, читайте наш матеріал:Чому у кішок сухий ніс: як зрозуміти, що у тварини температура.

"Коти хочуть бути поруч з людиною.і це одна з причин чому вони лягають на вас. Для тих з вас, хто виявив, що ваші коти сплять біля голови, прямо біля ваших вух, це тому, що жодне місце на вашому тілі не віддає більше тепла, ніж голова", - каже власник котів Jackson Galaxy.

Безпека

Кішки шукають місце, де вони відчувають себе безпечно, і біля ніг свого власника вони можуть відчувати себе захищеними.

"Вони люблять тулитися до місць, де безпечно, надійно і тепло, де вони відчувають себе захищеними. Ось чому ви побачите, як кошенята намагаються залізти в кожне вільне місце навколо мами, де тільки можуть. Йдеться не лише про їжу, а й про безпеку", - наголошує блогер.

Jackson Galaxy робить висновок, що таким чином кіт шукає безпеки.

"Людина - це джерело безпеки. Людина бере на себе цю роль, материнську роль, коли вони дорослішають.Тож це поведінка, яка залишилася від кошеняти. Ритм вашого дихання і серцебиття також нагадує їм про комфорт, безпеку і любов, яку вони відчували від мами".

Близькість до власника

Кішки можуть відчувати потребу бути близько до свого власника, навіть під час сну. Це може бути вираження їхньої прив'язаності та довіри до вас.

"Це все свідчить про те, що зв'язок між вами і вашим котом дуже міцний", - додає блогер.

Соціальність:

Кішки - соціальні тварини, і їм подобається бути близько до інших членів своєї сім'ї, включаючи вас.

"У сім'ях, де є кілька членів, коти зазвичай співпереживають усім членам родини. Проте зазвичай вони обирають того, до кого найбільш прихильні. Кішка може бути грайливою з усіма, кого вважає частиною своєї зграї, але спати в ногах ліжка буде тільки з улюбленою людиною", - резюмує автор каналу.

Дивіться відео, де розказується чому коти сплять поруч із своїми господарями:

Запах

Ваші ноги містять ваш аромат, і це може бути ще однією причиною того, чому кішки сплять біля них. Запах може заспокоювати і надавати їм відчуття безпеки.

Не всі кішки схильні спати біля ніг свого власника, і це може залежати від характеру кожної окремої тварини. Важливо пам'ятати, що всі коти - індивідуальності. Незалежно від того, з чим вони стикалися в дитинстві, коли вони були маленькими, чи то природа, чи виховання, вони все одно індивідуальності.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти