StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У СРСР сода була на вагу золота: як її використовували економні господині

4 лютого 2024, 18:00
Цю чарівну речовину використовували не тільки в кулінарії.
Як використовували соду в СРСР
Як використовували соду в СРСР / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

У радянські часи, коли на прилавках були відсутні сучасні мийні засоби, господині проявляли винахідливість. Виявляється, для підтримання чистоти і блиску посуду їм було достатньо звичайної соди.

До речі, раніше ми розповідали, чому в СРСР шпалери клеїли на газети.

Потужний і універсальний мийний засіб

У СРСР на полицях магазинів було годі й шукати хороших мийних засобів, але вдома було чисто завдяки простому й ефективному засобу - соді. Ця чарівна речовина чудово справлялася із залитою молоком плитою, жирними плямами на стінах, а також із забрудненою ванною та унітазом. Процес був простий: посипати вологу губку содою, і чистка могла початися.

відео дня

Сода і оцет

Для ліквідації засмічень у водопровідних трубах радянські господині використовували ще один дивовижний трюк - змішування соди з оцтом. Ця динамічна комбінація ефективно справлялася з неприємними засміченнями, роблячи труби чистими і вільними від проблем.

Сода і сіль для полоскань

Сода також знаходила своє застосування в медичних цілях. Лікарі часто рекомендували полоскання горла або порожнини рота сумішшю соди і солі. Цей натуральний розчин сприяв зменшенню набряку, а також витягуванню гною, приносячи полегшення в разі захворювань горла і зубного болю.

Економічність, безпека і висока ефективність - ось ключові якості соди, які зробили її невід'ємною частиною домашнього господарства за радянських часів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти