StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Топ 5 найживучіших кімнатних рослин: можуть довго бути без води й не бояться тіні

18 січня 2024, 14:52оновлено 6 лютого, 16:16
455
Ви хочете мати вдома кімнатні рослини, але не маєте багато часу, щоб за ними доглядати? Тоді оберіть такі, які не потребують частого поливу чи особливих умов.
Вазоны, суккуленты, пеларгония
Топ 5 найневибагливіших домашніх рослин/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Якщо дуже хочеться мати вдома якісь кімнатні рослини, але постійна зайнятість або інші причини не дозволяють вам нормально за ними доглядати, то саме час подумати, які кімнатні рослини не вимагають серйозного догляду. Так, мінімальна кількість догляду потрібна буде будь-якій рослині. Але є низка рослинок, які від природи не потребують, щоб їх часто поливали чи створювали для них унікальні та особливі умови перебування.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Завжди можна знайти й обрати саме ті рослинки, які стануть окрасою вашої оселі, будуть радувати погляд, але при цьому вам не доведеться витрачати на догляд за ними дуже багато часу.

відео дня

Отже, давайте розбиратися, які домашні рослини найневибагливіші.

1. Сукуленти

Це рослини, у яких є спеціальні тканини для накопичення запасу води. Така рослинність характерна для посушливих регіонів. А так як вони пристосовані жити в пустелях, то ніяким "недостатнім поливом" їх точно не злякаєш.

Такі рослини мають особливий тип метаболізму, що дозволяє економно витрачати воду, яка була накопичена у вологий період.

Є дуже багато видів сукулентів, тому можна обрати будь-який, який буде вам до душі. До речі, кактуси, алое та каланхое теж належать до сукулентів.

2. Сансев’єрія

У народі таку рослину ще називають "тещин язик" або "щучий хвіст" через цікаву форму листя. Сансев’єрія потребує поливу раз на два тижні. Вона не потребує особливих умов. З нею вам не доведеться бігати по всій квартирі або по всьому будинку у пошуках сонячного місця, адже ця рослина чудово росте в тіні.

3. Колеус

Його ще називають "кропивка" через явну схожість за зовнішнім виглядом з кропивою. Це яскрава декоративна рослина. У ній поєднуються різні яскраві кольори - зелений, бордовий, жовтий або червоний. Поливати таку рослину потрібно, як тільки побачите, що земля уже висохла. Колеус невибагливий у догляді і росте у будь-якому ґрунті.

4. Пеларгонія, або герань

Пеларгонія – це рослина сімейства Геранієвих. Вона має яскраві квітки. Існує багато сортів такої рослини, тому обирати точно є з чого. Вона добре переносить спеку і не потребує обприскування. Якщо регулярно підстригати кущики, то рослина може цвісти майже постійно.

5. Драцена

Ця рослина за своїм зовнішнім виглядом нагадує пальму, адже має тонке стебло і пишну верхівку. Сорти, які мають строкате листя, люблять стояти на світлі, а ті, які мають зелене листя, люблять тінь. Поливати рослину потрібно 1-2 рази на тиждень. Але навіть якщо ви забудете її полити – це не біда, адже драцена може протриматися без води до 10 днів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти