StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Так роблять і коти, і собаки: точні ознаки, що тварина любить господаря

26 лютого 2024, 13:07
У собак і кішок багато схожого, особливо, коли вони показують любов своєму господареві.
Так роблять і коти, і собаки: точні ознаки, що тварина любить господаря
Як зрозуміти що собака щаслива з тобою / Колаж Главред, фото flickr (Brendan Scherer, Cristian Janke)

Ми всі любимо своїх вихованців, але чи люблять вони нас у відповідь? Це не завжди легко визначити, але, на думку експертів, є деякі ознаки, які показують, що Ви їм дійсно дбаєте. Дивні речі вашої кішки або звички вашої собаки до вас можуть бути їхнім способом сказати, що Ви особливий!

Тепер фахівець з благополуччя тварин Катрін Джордж і котячий психолог Лейла Бікхаус з компанії Animal Friends pet Insurance розповіли, як наші вихованці говорять нам "Я тебе люблю", пише Mirror.

Кішка

Удари головою і розминання

відео дня

Кішки можуть здаватися трохи віддаленими, але є кілька вірних ознак того, що вони вас люблять. Удар головою та замішування - це обидва способи, за допомогою яких кошенята демонструють свою прихильність. Лейла пояснила: "Коли кішка треться об вас головою, це називається "бантинг" і використовується кошенятами, щоб заявити про родинні зв'язки".

Погладжування - це знак того, що ваш вихованець відчуває себе в безпеці з вами. Кішки мають ароматичні залози по всьому тілу, в тому числі і на морді, тому і притискання голови, і розминання також використовуються для того, щоб поділитися своїм запахом, що є сильним сигналом прийняття, який позначає вас як одного зі своїх.

Облизування

Лейла пояснила: "Ми знаємо, що коти облизують своїх кошенят, щоб доглядати за ними та піклуватися про них, і цілком ймовірно, що така поведінка має ті самі цілі, коли використовується стосовно їхніх господарів. Це називається "алогрумінг" і використовується багатьма тваринами, включно з котами, як форма догляду через фізичний контакт.

Коли ваша кішка облизує вас, є велика ймовірність, що вона намагається висловити свою прихильність і встановити глибший зв'язок. Вважайте, що так вони дарують вам поцілунки!

Експерт додав: "Коти - природжені мисливці в дикій природі, під час сну кішки відчувають себе найбільш вразливими, тому вони часто шукають безпечне місце, щоб трохи поспати. Якщо вони вибрали місце на колінах або у вашому ліжку, це вірна ознака того, що ваш вихованець довіряє вам і любить вас".

Повільне моргання

Одним з найтонших способів прояву прихильності у наших котів є таємна мова моргання. Лейла сказала: "Глибокий зоровий контакт, романтичний для людей, для кішок є ознакою настороженості. Якщо ваша кішка дивиться на когось нового, не моргаючи, то вона уважно стежить за незнайомцем. Але якщо вони повільно моргають, це схоже на людську посмішку - вони щасливі і задоволені. Слідкуйте за очима свого вихованця, щоб зрозуміти, як він ставиться до вас".

Приносить вам "подарунки"

Прокинувшись з мертвою мишкою або птахом, ви можете подумати, що це не такий подарунок, але для вашої кішки це одна з найвищих форм прихильності, що випливає з її бажання нагодувати своїх улюбленців.

"Це особливо характерно для кішок жіночої статі, у яких є природний інстинкт - вчити своїх дитинчат полювати і добувати їжу. Приносячи вам свою здобич, вони, можливо, намагаються показати вам, як це робиться, даючи зрозуміти, що вважають вас членом своєї сім'ї", - каже Лейла.

Пес

Собаки відомі своєю люблячою натурою. Якщо ви хочете дізнатися, як у собаки виявляється любов, зверніть увагу на ці ознаки.

Слід за вами по п'ятах

Ваша собака стежить за вами по дому (саду, парку чи лісі) - це приклад алеломіметичної поведінки, яка використовується тваринами для створення та підтримки міцних соціальних зв'язків.

"Те, що ваша собака постійно хоче бути поруч з вами, швидше за все, говорить про те, що ви даруєте їй відчуття щастя, захищеності і безпеки. Однак, можливо, собака також намагається змусити вас звернути на щось увагу - наприклад, порожню миску з водою", - каже Кетрін Джордж.

Якщо ви не впевнені, чи виявляють вони любов, чи просто хочуть, щоб ви щось зробили, спробуйте піти за ними і подивитися, чи намагається ваш вихованець кудись привести вас.

Спирається на вас

Ви можете помітити, що ваша собака підходить і притуляється до вас або притискається до вас. За словами Кетрін, за такою близькістю немає ніякого складного сенсу, це просто знак того, що собака відчуває себе комфортно поруч з вами і хоче, щоб ви приділили їй увагу.

Вона сказала: "Вважайте, що це собачий еквівалент міцного обійму! За своєю природою собаки жадають фізичної близькості з членами своєї зграї. Притискаючись до вас, ваш вихованець дає зрозуміти, що ви один з них і бачите в вас захисника".

Показує вам свій живіт

У вашої собаки перевертання з проханням полоскотати животик, швидше за все, асоціюється з проханням про увагу. Однак демонстрація живота - це найвищий знак покірності, що означає, що ваш найкращий друг повністю вам довіряє.

"Показуючи свою найвразливішу сторону, ваша собака демонструє вам свій животик, тому що хоче донести до вас, як сильно вона вас любить і цінує вашу прихильність", - пояснила Кетрін.

Спить поруч з вами

Як і кішки, собаки під час сну виявляють підвищену пильність до загроз в навколишньому середовищі, адже в дикій природі це, як правило, вразливе місце. Якщо ваш вихованець готовий дрімати поруч з вами, це вірна ознака того, що він вважає вас своєю частиною, повністю довіряє і любить вас.

Приносить вам свою улюблену іграшку

Коли ваша собака пропонує вам свою улюблену іграшку, легко припустити, що вона просто хоче пограти. Однак, даруючи вам свою найціннішу річ, ваш вихованець насправді хоче дати вам зрозуміти, що він обожнює вас як свого домашнього батька!

"Ви можете виявити, що ваша собака також любить носити з собою предмети вашого одягу, особливо якщо вони були зношені. Хоча діряві шкарпетки - не найприємніше відкриття, носіння одягу - це спосіб вашого собачого компаньйона тримати вас поруч", - пояснила експерт.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна газета у форматі таблоїд. Є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror задумувався як газета для жінок, видана жінками, і мала бути "відображенням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету більш кольоровою і з більш широким колом освітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше про тварин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти