StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому собака раптово перестала їсти: власникам тварин варто бити на сполох

23 лютого 2024, 16:48оновлено 25 лютого, 01:33
837
Власники домашніх тварин повинні уважно стежити за будь-яким сигналами своїх улюбленців.
Чому собака раптово перестала їсти: власникам тварин варто бити на сполох
Чому собака не хоче нічого їсти / колаж: Главред, фото: pexels, скріншот: відео

Собаки - найкращі друзі людини. Тож власнику домашньої тварини важливо знати всі знаки пухнастого друга, які можуть вказувати на те, що він відчуває біль або погане самопочуття.

Радимо прочитати цей матеріал: Чим годувати собаку: 4 корисних продукти і 7 заборонених. У раціоні собаки можуть бути м'ясо та риба.

Експерти визначили, на які саме ознаки слід звернути увагу, коли вам потрібно піти до ветеринара з домашнім улюбленцем. Деякі з цих попереджувальних знаків досить непомітні: від облизування до зміни постави, передає Mirror.

відео дня

Ветеринари пояснили сім основних ознак того, що ваша собака може почуватися погано і відчувати сильний біль.

  1. Першою ознакою того, що ваша собака може погано почуватись, якщо вона надмірно вилизує певну ділянку свого тіла. Це може означати, що у неї болить саме це місце. Тож собака і вилизує те місце, щоб зменшити біль. Тому, якщо ви помітили, що ваша собака робить це, якнайшвидше запишіться на прийом до ветеринара.
  2. Зміна постави собаки змінилася, незалежно від того, коли вони лежать, сидять чи рухаються. Якщо вони нахиляються набік або висувають кінцівки, вигинають спину або звисає голова, це може означати, що вони так реагують на біль.
  3. Якщо у вашої собаки тече слина до надмірного рівня, це може мати ряд медичних проблем. Собака може мати такі хвороби, включаючи інфекцію пазух, травму хвоста або кінцівки, нудоту або проблеми з нирками. Це також може означати, що ваш пухнастий друг з’їло щось шкідливе.
  4. Якщо ваш домашній улюбленець раптово перестав їсти, щось може бути не так із організмом. Якщо тварині боляче, вони часто не намагаються їсти, оскільки їх відволікає біль. Якщо відмова від їжі або серйозне зниження апетиту триває більше доби, зверніться до ветеринара.
  5. Зміна настрою собаки може свідчити про проблеми в організмі. Якщо ваша зазвичай доброзичлива собака починає гарчати, варто звернути на це увагу. Адже, якщо собака страждає від болю, вона може бути більш схильною зіщулюватися, гарчати, гавкати, навіть кусатися.
  6. Іншим сигналом того, що ваша собака відчуває біль, може бути те, що вона стала дуже млявою і більше не хоче щоденних прогулянок. Це може бути спричинено інфекцією чи іншою проблемою, яку потрібно лікувати.
  7. Якщо ви помітили, що ваша собака посмикується, тремтить - це може свідчити про те, що у вашої собаки щось болить і вона потребує медичної допомоги.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти