StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Смартгодинник" для садів і виноградників: вчені розробили знахідку для врожаю

29 серпня 2024, 19:27оновлено 30 серпня, 21:56
255
Унікальний датчик-смартгодинник розробила компанія в Новій Зеландії.
Датчик Croptide
Датчик Croptide для точного зчитування стану рослин / Колаж: Главред, фото ifarming.u

Датчик, який вміє точно зчитувати стан рослин безпосередньо зі стебла або стовбура плодових дерев чи винограду, розробила компанія Croptide з Нової Зеландії. Про це повідомляє iFarming.

До речі, також можете дізнатися, як зберігати часник у квартирі, щоб він не зіпсувався. Главред розповів, як зберегти часник взимку, щоб він не висох, де краще зберігати його у квартирі, і які методи допоможуть уникнути всихання.

Що таке iFarming?

Intelligent Farming – сучасний ресурс про новітні технології. Він містить не лише пізнавальні аналітичні матеріали, огляди новітньої техніки та обладнання, а й поради експертів щодо практичного впровадження та застосування інновацій у господарстві.

відео дня

Унікальність так званого смартгодинника для рослин полягає в тому, що його використання максимізує врожайність, покращує якість плодів, зменшує витрати води на 50%.

"Розробники називають датчик Croptide смартгодинником для рослин, який дає чітке розуміння того, що саме потрібно рослині в конкретний момент. Фермери отримують практичну інформацію, яка допомагає їм ухвалювати ефективніші рішення для захисту або живлення своїх насаджень", – повідомляє видання.

Що відомо про захист плодових дерев

Захист насаджень від хвороб і шкідників сприяє помітному підвищенню врожайності плодових дерев. Рівень рентабельності при цьому підвищується на третину. Комбіноване застосування та чергування при обприскуваннях за фенопрогнозною системою, з урахуванням небезпеки тих чи інших хвороб і шкідників, забезпечує надійний захист плодових дерев від комплексу шкідливих організмів, повідомляє Національна академія аграрних наук України.

Як розповідає співзасновник і генеральний директор компанії Croptide Хеміш Пенні, технологія Croptide максимізує врожайність, покращує якість плодів, зменшує витрати води на 50%, а також забезпечує кращі фінансові й екологічні результати:

"Завдяки датчикам Croptide фермери заощаджували до половини того обсягу води, який вони раніше використовували для поливу", - розповідає співзасновник.

Нещодавно інвестиційний проєкт на суму $2,56 млн був закритий компанією. Тепер Croptide проводить комерційні пілотні випробування своєї сенсорної технології на яблунях, винограді та ківі – трьох основних багаторічних культурах Нової Зеландії.

Також радимо прочитати, як легко і швидко розмножити чорну смородину восени. Цей метод дозволяє отримати нові здорові кущі, зберігаючи всі цінні якості материнської рослини.

Читайте інші новини про сад і город:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти