StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

З 1 куща - 4: як легко і швидко розмножити чорну смородину восени

29 серпня 2024, 10:15
5436
Ми розглянемо, як отримати відросток від куща смородини, швидко вкоренити живці і які кроки зробити для успішного розмноження.
Як легко і швидко розмножити чорну смородину осінь
Як легко і швидко розмножити чорну смородину восени / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Осінь - ідеальний час для розмноження чорної смородини живцями. Цей метод дозволяє отримати нові здорові кущі, зберігаючи всі цінні якості материнської рослини.

Ми розглянемо, як отримати відросток від куща смородини, швидко вкоренити живці і які кроки зробити для успішного розмноження.

Вибір і підготовка живців

Для розмноження чорної смородини вибирайте молодий, здоровий кущ, який добре плодоносить. З цього куща зріжте однорічний пагін, який добре визрів, радить портал На пенсії.

відео дня

Розріжте його на частини так, щоб кожна мала по чотири бруньки. Нижній зріз робіть косим безпосередньо під брунькою, а верхній - поперечним, приблизно на 2 см вище верхньої бруньки. Не використовуйте верхівкову частину пагона, оскільки такі живці гірше приживаються.

Що за проєкт "На пенсії"?

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". Доступною мовою висвітлюємо питання пенсії, пенсійного забезпечення, пільг, субсидій в Україні, а також про життя пенсіонерів, повідомляє "На пенсії".

Ґрунт і добрива

Правильна підготовка ґрунту - ключ до успішного вкорінення живців. Ґрунт має бути перекопаний і удобрений. Для органічного добрива підійде перегній або компост, а з мінеральних добрив кращими є фосфорні та калійні. Свіжий гній використовувати не рекомендується, оскільки він може завдати шкоди молодим рослинам.

Какие растения нельзя выращивать совместно инфографика
Які рослини не можна вирощувати спільно інфографіка / Інфографіка: Главред

Посадка живців

Живці чорної смородини слід садити похило під кутом близько 45 градусів. Залиште над поверхнею ґрунту одну бруньку, спрямовану вгору. Відстань між живцями має бути близько 15 см. Навіть якщо вам потрібен всього один саджанець, посадіть кілька живців, щоб вибрати найсильніший. Ґрунт навколо живця необхідно ущільнити і рясно полити.

Догляд за живцями

Після посадки живці чорної смородини вимагають регулярного догляду. Навесні на живцях з'являться молоді пагони. У цей період рослини потрібно підгодувати азотним добривом для стимуляції росту. До осені вкорінені живці можна пересадити на постійне місце.

Чи можна вкоренити живці смородини у воді?

Це можливо, але вкорінення в ґрунті дає більш надійні результати. Живці, вкорінені у воді, можуть постраждати при пересадці в ґрунт через різку зміну умов.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти