StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Розлучення близько: 7 способів врятувати сім'ю

26 червня 2020, 13:07оновлено 26 червня 2020, 13:50
Навіть найміцніші стосунки стикаються з проблемами.
Відносини
Навіть найміцніші стосунки стикаються з проблемами. / Pixabay

Напевно ви чули це мільйон разів, але ми все ж повторимо: навіть найміцніші стосунки стикаються з проблемами.

Побудова щасливого, здорового партнерства вимагає роботи і не завжди може бути легким, особливо коли мало місце порушення довіри. "Проблеми є частиною життя і частиною стосунків", - говорить клінічний психолог Стоун Краушаар. "Та мета полягає не в тому, щоб зациклюватися на минулому, а в тому, щоб разом працювати над створенням значущого", - говорить він.

Ось кілька порад, з яких можна почати, незалежно від того, чи ви маєте справу з наслідками зради або намагаєтеся підтримувати стосунки на відстані, або ви просто загрузли в рутині побутових проблем.

Врятувати сім'ю

Переоцініть причини, за якими ви разом

Поверніться до початку. Запитайте себе: що потягнуло мене до цієї людини на старті? Якими якостями він володів, що я порахувала цінних? Що зробило їх такими дивовижними?

читайте такожРутина у відносинах - як розбавити нудьгу з партнером

Переоцінка причин, за якими ви разом, нагадує вам про причини залишатися разом, і це зміцнює вже існуючий фундамент. Запитайте свого партнера, що він любить і не любить вас. Будьте відкриті для конструктивної критики і самовдосконалення.

Спілкування

Існує правильний і неправильний спосіб спілкування. Правильний шлях - це поставити партнерові запитання, вислухати його відповідь, а потім висловити свою думку. Неправильний шлях полягає в тому, щоб завалити вашого партнера своїми розчаруваннями та претензіями, як тільки він з'явився на порозі після довгого робочого дня. Практикуйте ефективну розмову, залучаючи своїх близьких. Задайте питання, які важливі для них: люди відкриваються, коли ви запитуєте про їх дні, важливі проекти, їх почуття і т. д. Після того, як ви почули, що вони говорять, запропонуйте свою сторону історії. Тримайтеся подалі від важких розмов у стресові часи, особливо в запалі емоцій. Заспокойтеся, потім підійдіть до теми знову.

Зробіть щось особливе разом

Можливо, у вас двох є улюблений ресторан, який ви давно не відвідували, або ви можете повернутися в місце, де ви вперше закохалися? Знаходження у фізичному просторі, де у вас сильні спогади про сильну прихильність, може відродити пристрасть. Або ви можете спробувати те, що ви ніколи не пробували раніше. Виконання чогось нового виробляє серотонін і дофамін у нашому мозку. Це не повинно бути чимось незвичайним. Ви можете просто сидіти в парку, тримаючись за руки. І це створить диво, якщо любов все ще існує.

Приберіть зовнішні подразники

Часто зовнішні голоси проникають у наші особисті відносини і викликають токсичність. Зрозумійте, хто грає негативну роль в ваших стосунках, і постарайтеся не підпускати енергію цієї людини. Зберігайте ваші відносини як можна більш конфіденційними і розголошуйте як можна менше деталей.

1593164976-6427.jpg
Прощати - значить відділятися від гіркоти, гніву і ворожнечі/Pixabay

Прощайте

Прощати - значить відділятися від гіркоти, гніву і ворожнечі, які утримують вас від прогресу з партнером. Відмовтеся від негативних емоцій, що утримують вас від щирого вибачення. Нагадайте собі, що б не трапилося, воно вже відбулося і немає причин тягнути минуле в ваше майбутнє. Прощення - це процес, а не результат, тому виконуйте невеликі щоденні дії, які відображають ваш намір.

Будьте чесні

У всіх нас є кілька секретів, які глибоко поранили б інших, якби вони дізналися про них. Це нормально. Певні речі повинні бути просто залишені при собі. Але чесність може викликати дива в думці вашого партнера про вас. Визнання одного секрету або помилки вашому партнерові може також призвести до його бажання розкритися.

Встановіть межі

Якщо ви встановлюєте правило для свого партнера, встановіть аналогічне правило і для себе. Це означає, що якщо ваш партнер обіцяє не затримуватися в суботу допізна, ви повинні дотримуватися того ж принципу. Відносини - це вулиця з двостороннім рухом. Скажіть своєму партнеру чесно, що ви хотіли б, щоб він робив (чи не робив), потім будьте готові прийняти кордони, які спрацюють автоматично і для вас. Підтримання відносин в зручних межах дозволяє уникнути суперечок, вибухів і невдач. Це сприяє взаємному зростанню, якщо обидва партнери шанобливо ставляться до бажань іншого. Це також сприяє появі почуття безпеки і впевненості в тому, що кожен діє добросовісно.

Хоча ми ніколи не повинні залишатися у відносинах, які ставлять під загрозу наш добробут, всі стосунки вимагають наших серйозних зусиль і дотримання поваги до потреб нашого партнера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти