StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Під холодильником з'являються калюжі: 6 способів поліпшити роботу морозилки

18 вересня 2023, 02:36
У холодильнику намерзає лід? Перед тим, як звертатися до фахівця, спробуйте самі врятувати техніку.
Холодильник, морозильна камера, морозильна камера, крупа, крупи
Іноді намерзає лід в морозилці "Ноу фрост" / ua.depositphotos.com, Instagram

Лід може погіршити роботу морозилки, спричинити витік води та пошкодження камери. Дізнавайтеся на Главреді, що робити, коли в холодильнику намерзає лід.

Зазвичай морозилки "обростають" кригою під час тривалих відключень світла. У таких випадках продукти, що всередині зберігаються, розморожуються і швидко псуються.

Іноді морозилка не справляється з льодом- і він сам починає танути. Тоді під холодильником ми можемо спостерігати неприємні калюжі. Вода може пошкодити не тільки техніку, але і підлогу, а в деяких випадках - якщо це дозволяють обсяги розтопленого льоду - затопити квартири знизу.

відео дня

Тому дуже важливо вчасно виявити проблему, а ще краще - піти на заходи, щоб цього не допустити.

Холодильник
Багато хто стикається з тим, що в холодильнику намерзає лід / pexels.com

Лід в морозилці - як прибрати з продуктів розталої воду

Важливо регулярно перевіряти та доглядати за морозильною камерою, стежачи за рівнем льоду та вживаючи заходів для його видалення.

  • Перевірте рівень температури. Переконайтеся, що температура в морозильній камері на правильному рівні. Зазвичай вона повинна бути встановлена на -18°C або нижче. Перевірте регулятор температури та переконайтеся, що він налаштований правильно.
  • Перевірте ущільнювач дверцят. Підтвердьте, що гумовий ущільнювач дверцят морозильної камери в хорошому стані і надійно прилягає. Якщо ущільнювач пошкоджений або зношений, він може пропускати повітря, що призводить до утворення льоду.
  • Перевірте частоту відкриття дверцят. Чим частіше ви відкриваєте дверцята морозилки, тим більше вологи потрапляє всередину, що сприяє утворенню льоду. Постарайтеся мінімізувати кількість відкривань дверцят.
  • Перевірте вентиляцію. Переконайтеся, що вентиляційні отвори в холодильнику не засмічені, а вентилятор працює нормально. Недостатня циркуляція повітря може сприяти утворенню льоду.
  • Розморозьте морозильну камеру. Якщо вже утворилося багато льоду, слід відключити морозильник, розморозити його і видалити весь лід і обмерзання.
  • Перевірте рівень вологості в приміщенні. Високий рівень вологості в приміщенні також може сприяти утворенню льоду в морозильній камері. Подумайте про використання осушувача повітря.

Якщо в холодильнику намерзає лід після всіх виконаних процедур, варто звернутися до фахівця.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти