StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому пральна машина б'ється струмом: як уникнути смертельної небезпеки

3 липня 2024, 04:40
137
Побутові прилади спрощують наше життя, однак при несправностях можуть становити велику загрозу. Тому важливо знати, зокрема, що робити, коли машина б'є струмом.
стиральная машина, электричество
Що робити, коли машина б'є струмом / Колаж: Главред, фото: flickr

Пральна машина - помічник номер один для господинь, особливо тих, у кого є діти. Але іноді вона може становити загрозу здоров'ю і життю. Чимало людей потрапляли у ситуацію, коли не знали, що робити, якщо пральна машина б'є струмом.

Як повідомляє The Mirror, так сталося нещодавно і в Бразилії в сім'ї вчительки Діани Мішель Мачаду Сантос да Сілви. Її та 6-річного сина П’єтро Вінісіус Сантос де Олівейра пральна машина смертельно вдарила струмом.

Місцева поліція повідомила, що хлопчика вразило електричним струмом після того, як він торкнувся металевих поручнів, які контактували з ослабленим кабелем під напругою від пральної машини, а потім Діану також вдарило струмом, коли вона намагалася допомогти сину.

відео дня

Щоб не втрапити у небезпечну ситуацію потрібно знати, що робити, якщо пральна машина б'є струмом. Спершу обов'язково відключіть подачу електрики до вашої пральній машинці. Для цього відрубайте струм на електрощитку у всій квартирі або відключіть лінію, що йде на пральну машину.

Після цього можете спокійно виймати штепсель з розетки. Це дозволить уникнути удару струмом при дотику до вилки. І після проведення маніпуляцій можна вмикати електрику у всій квартирі.

Як визначити струм витоку пральної машини

Для визначення струму витоку пральної машини потрібно мати мультиметр. Спершу від'єднайте дроти від нагрівача, а тестер поставте у режим опору. З допомогою перемикача виставте 200 Ом, а щупами тестера доторкніться контактів нагрівального елемента. Якщо тестер продемонструє опір у діапазоні від 20 до 30 Ом, то ТЕН значить справний. Важливо - якщо ви не розумієтесь у цьому, краще звернутися до спеціаліста.

Як заземлити пральну машину, якщо немає заземлення

Є два методи, як заземлити пральну машину. Можна або вивести окрему розетку, яка повинна бути підключена до заземленого електрощитка або ж зробити окремий контур. Однак другий метод зазвичай застосовують лише у приватних будинках.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також про пральні машини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти