StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому корисно їсти гарбузове насіння: лікар назвала несподівані причини

21 лютого 2024, 13:19оновлено 23 лютого, 09:52
26091
Главред з'ясував, в чому полягає користь гарбузового насіння для організсу людина та яка добова норма вживання цього продукту для людини.
Чому корисно їсти гарбузове насіння: лікар назвала несподівані причини
Чому корисно їсти гарбузове насіння - скільки можна їсти насіння з гарбуза / Колаж Главред, фото: pexels, скріншот із відео

Гарбузове насіння – це цінний джерело багатьох корисних речовин, які сприяють здоров'ю. Дієтолог Галина Незговорова в ефірі "Сніданку з 1+1" зазначила, що гарбузове насіння – одне з найкращих джерел, вітамінів, мінералів, амінокислот, незалежно від пори року.

В чому користь гарбузового насіння

Дієтолог наголошує, що кількість міді, селену, цинку, фосфору в 100 грамах насіння перевищує добову норму, а заліза – половина добової норми.

"Вживання гарбузового насіння підвищує потенцію у чоловіків, зменшує негативні прояви менопаузи у жінок, позитивно впливає на роботу нервової системи, має жовчогінну, послаблюючу та сечогінну дію", - вказує дієтолог Галина Незговорова.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, коли краще їсти кашу для того, аби користь для організму була максимальною, рекомендуємо наш матеріал: Каша на сніданок - шкідливо: експерт з харчування "розніс" міф про користь каші зранку.

Кому не можна вживати гарбузове насіння

Лікар наголошує на тому, що вживання гарбузового насіння обмежують при запельних процесах системи травлення, індивідуальній непереносимості та ожирінні.

"Насіння допомагає позбутися нападів нудоти при токсикозах вагітних і при морських хворобі. Крім того, регулярне вживання гарбузового насіння зменшує рівень поганого холестерина крові на 15%", - говорить дієтолог.

Дивіться відео про те, чому корисно вживати гарбузове насіння:

Яке гарбузове насіння накйорисніше

За словами Галини Незговорової, найбільша кількість корисних речовин міститься у свіжому підсушеному насінні, а підсолене принесе більше шкоди, ніж користі.

Хто така Галина Незговорова

Галина Незговорова - гастроентеролог, дієтолог, нутриціолог, кандидат медичних наук, лікар вищої категорії. Лікар проводить консультації і діагностику при порушеннях обміну речовин. Займається лікуванням хвороб шлунково-кишкового тракту - виразкової хвороби, гастриту, панкреатиту, нирок і т.д. Лікар регулярно вдосконалює свої знання, беручи участь в тренінгах і наукових семінарах.

Скільки можна їсти на день гарбузового насіння

Дієтолог Ростислав Романів у своєму відео в YouTube відзначив, що норма разового споживання гарбузового насіння для дорослої людини може становити близько 50 грамм, а ось добова – це 100 грамм.

"Якщо бути дуже точним, це приблизно 40 насінинок. Я рекомендую вживати гарбузове насіння в сирому вигляді, запиваючи водою. Оскільки гарбузове насіння покращує сон, тому його можна і потрібно вживати перед сном. А для дітей віком 3-4 роки денний прийом трішечки відрізняється. Це 25 грамм. А ось для віку 5-7 років – 35 грамм. 8-10 років – 50 грамм. 10-15 років – 53-60 грамм", - вказує дієтолог Ростислав Романів.

Дивіться відео про те, скільки можна їсти на день гарбузового насіння:

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти