StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна пити свіжий буряковий сік: є 8 категорій людей, яким він шкідливий

8 лютого 2024, 17:37оновлено 9 лютого, 13:28
Свіжий буряковий сік може нашкодити, якщо вживати його неправильно. При цьому є категорії людей, яким взагалі не можна його пити.
Свекла, сок свеклы
Чому не можна пити свіжий буряковий сік/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Овочі й коренеплоди та соки з них є дуже корисними для підтримки здоров’я та насичення свого організму вітамінами. Серед них чималою популярністю користується червоний буряк – в українській кухні є чимало страв, до складу яких він входить, першочергово це відома на весь світ національна українська страва борщ.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Що означає фразеологізм "прикритися фіговим листком": мало хто знає правильну відповідь

Але крім того, щоб додавати червоний буряк у різноманітні страви, можна також вживати його сік. Проте вводити буряковий сік у раціон потрібно з обережністю, адже не усім і не завжди він буде корисним.

відео дня

Якщо ви плануєте вживати такий сік, варто перед цим ознайомитися з основними правилами, як правильно пити свіжий буряковий сік, і зважати на те, чи не належите ви до категорії людей, яким він протипоказаний.

Буряк є продуктом, який легко засвоюється організмом. Часто такий продукт використовують у дієтичному харчуванні. Він, зокрема, домагає зміцнити організм, позитивно впливає на дихальну систему, а також є корисним для людей, які страждають від гіпертонії та анемії.

Але будь-який продукт може стати уже не корисним, а шкідливим за певних умов. Так, варений буряк багатьом людям принесе багато користі, а от сік з буряка діє більш агресивно, тому й вживати його потрібно з обережністю.

Першочергово варто пам’ятати, що такий сік не варто вживати нерозведеним – потрібно його розвести водою або іншим соком. Також навіть здоровій людині не варто одразу вживати свіжовижатий сік з буряка – краще, щоб він відстоявся упродовж 3-4 годин. Крім цього, не варто вживати його у великих кількостях.

Є низка хвороб, при яких сирий буряковий сік взагалі не можна вживати. Серед цих хвороб наступні: гастрит з підвищеною кислотністю, виразкова хвороба, ниркова недостатність, сечокислий діатез, порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, остеопороз, нефропатія, гіпотонія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти