StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому хитрі узбеки п'ють гарячий чай у спеку

9 квітня 2024, 21:35
Навіть одна чашка не надто міцного чаю буде корисною.
Чому узбеки п'ють гарячий чай у спеку
Чому узбеки п'ють гарячий чай у спеку / Колаж Главред, фото: pixabay.com

У спекотних країнах люди віддають перевагу гарячому чаю замість соків, води або прохолодних напоїв. Це не проста звичка, а геніальний лайфхак.

Чому у спеку потрібно пити гарячий чай?

Усе просто: гарячі напої допомагають охолодити організм набагато ефективніше, ніж холодні. Крім того, вони допомагають уникнути негативних наслідків перегріву на сонці. На відміну від води, чай не виводить з організму солі, які важливі для його нормального функціонування. Нестача солей у спеку часто може призвести до головних болів, стрибків тиску і запаморочення, пишуть експерти.

У чому користь чаю?

У чайному листі міститься велика кількість антиоксидантів, які благотворно впливають на організм. Катехіни, наприклад, допомагають знизити ризики розвитку захворювань серця. Одна чашка чорного чаю містить приблизно 200 міліграмів флавоноїдів - це поліфеноли, які сприяють комплексному оздоровленню організму.

Через втрату солей організм починає відчувати велику потребу у воді. Тому в спеку рекомендується пити саме гарячий чай, а не холодну воду.

Чому араби п'ють гарячий чай у спеку?

Навіть одна чашка не надто міцного чаю може усунути відчуття спраги на кілька годин. Крім того, чай тонізує організм, допомагає адаптуватися до спекотної погоди, нормалізує тиск і захищає від теплового удару та головного болю.

Коли найкраще пити чай?

Чай краще вживати у спеку перед їжею або під час її прийому. Після чаювання рекомендується трохи посидіти і не виходити на сонце, щоб уникнути протилежного ефекту. Якщо є необхідність одразу ж вийти на вулицю, краще відкласти чаювання до повернення. В іншому разі, чай може принести протилежний ефект.

Дивіться відео про те, чому узбеки п'ють гарячий чай у спеку:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти