StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не тільки ціною і кольором: чим відрізняється цукіні від кабачка - просте пояснення

20 серпня 2024, 16:45оновлено 21 серпня, 18:36
18878
Овочі завжди займали важливе місце в процесі приготування страв. Однак, деякі з них настільки схожі, що внаслідок помилки можна легко зіпсувати смак їжі.
Не тільки ціною і кольором: чим відрізняється цукіні від кабачка - просте пояснення
Чим відрізняється цукіні від кабачка - просте пояснення / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Цукіні та кабачок часто плутають, оскільки вони належать до одного виду, але є певні відмінності між ними. Про те, чим відрізняється цукіні від кабачка та, як правильно готувати цукіні поцікавився один із користувачів на форумі Quora.

"Чи є різниця між літніми кабачками та цукіні, окрім кольору?", - поцікавився автор допису.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, в чому полягає різниця між популярними сокровмісними напоями, рекомендуємо наш матеріал: Виробники це приховують: в чому різниця між соком та нектаром - знають не всі.

відео дня

Чим відрізняється цукіні від кабачка на смак

Експерт із природничих наук Бенджамін Багнес наголошує, що кабачок і цукіні насправді дуже різні. Незважаючи на спорідненість і схожість один з одним за текстурою, вони дуже відрізняються на смак.

"Кабачок має більш м’який смак, який добре поєднується з невеликою кількістю вершкового або оливкової олії та солі. Цукіні має сильний, дещо гіркий смак, який важко приховати. Однак нещодавно я виявив, що мені подобається додавати його в домашній чилі, де він досить добре поєднується. Він також добре додається до супів і страв на основі томатів", - написав він.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Чому кабачки називають цукіні

Карою Мангіні, авторка кулінарної книги "Овочевий м'ясник" в коментарі для видання "The kitchn" зазначила, що термін "літні кабачки" охоплює багато різновидів свіжих овочів, які збирають переважно в літні місяці. До таких кабачків належать цукіні, багато видів жовтих кабачків та патисони.

"Зрілість має найбільший вплив на смак і текстуру всіх сортів. Великі, більш зрілі літні кабачки дають більше насіння і більш водянистий м'якуш. Як правило, невеликі та середні (молоді та середнього віку) літні кабачки всіх сортів та кольорів мають найкращу текстуру та смак — тонку, хрустку шкірку та ніжну, злегка солодкуватий та горіховий м'якуш", - зазначила вона.

Цукіні зазвичай має більш насичений зелений колір, тоді як кабачки можуть бути світло-зеленими або навіть жовтими.

Також фахівці зазначають, що крім кольору, основною відмінністю між двома овочами є форма. Цукіні прямий, а кабачок має жирне дно і звужується до горлечка. У м’якоті кабачка також може бути більше насіння.

Також, цукіні росте кущем, а стебла кабачка, своєю чергою, стеляться по землі.

Чим корисне цукіні

Цукіні класично має темно-зелену шкірку та м'яку білий м'якуш. Про основні корисні властивості цукіні розповіли експерти HealthLine.

  • Багаті поживними речовинами - цукіні багаті на ряд вітамінів, мінералів та інших корисних рослинних сполук;
  • Високий вміст антиоксидантів;
  • Сприяють здоровому травленню;
  • Можуть знизити рівень цукру в крові — цукіні можуть допомогти знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу;
  • Можуть покращити здоров'я серця;
  • Можуть зміцнити зір — частково це пов'язано з тим, що цукіні багаті на вітамін С і бета-каротин — дві поживні речовини, важливі для здоров'я очей;
  • Можуть допомогти схуднути — цукіні багаті на воду і має низьку калорійність, що може допомогти вам відчувати себе ситими.

Що таке Healthline?

Healthline – американський веб-сайт з інформацією про здоров’я зі штаб-квартирою в Сан-Франциско, Каліфорнія. Він був заснований у 1999 році, перезапущений у 2006 році та створений як окрема організація в січні 2016 року. Healthline займає середину рейтингу веб-сайтів з інформацією про здоров’я. Дослідження найкращих веб-сайтів про здоров’я, опубліковане в 2021 році, оцінило його якість як "хорошу" порівняно з "відмінними" оцінками MedlinePlus і рейтингом "задовільно/добре" від Medical News Today, пише Вікіпедія.

Чи можна використовувати цукіні замість кабачка

Кулінарні експерти вказують на те, що цукіні можна вживати навіть у сирому вигляді. Шкірка у нього набагато ніжніше, тому її можна не зрізати.

"Кабачки гарні в тушкованому або смаженому вигляді, а цукіні достатньо 5-хвилинної термічної обробки. Якщо ви побачили у рецепті цукіні, а під рукою виявилися кабачки, обов'язково зніміть шкірку з овочів, а також збільшити час приготування страви на кілька хвилин", - наголошують фахівці.

Загалом, в кулінарії ці овочі використовують схоже, але цукіні частіше використовують у стравах, де потрібно зберегти форму та текстуру.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти