StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Не лягають на бік і сплять окремо від дружин: японські секрети сну дивують наповал

17 серпня 2023, 16:43
Для когось звичаї японців можуть здатися дивними, проте вони мають свою історію.
сон японців
На чому сплять сучасні японці? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Сон – це невід'ємна складова нашого фізичного і психічного здоров'я. Як відомо, близько третини свого життя людина проводить у стані сну. Тому важливо знати секрети глибокого сну. Однією з найцікавіших культур, яка вивчає і присвячує велику увагу цьому аспекту життя, є японська культура. Для когось звичаї японців можуть здатися дивними, проте вони мають свою історію. Сьогодні Главред ділиться цікавими деталями про мистецтво сну японців.

Чому японці сплять на підлозі?

Японці не випадково обирають підлогу місцем для сну. Ця традиція має глибоке коріння. Справа в тому, що у Японії субтропічний клімат, який змушував громадян країни шукати краще місце для сну. І, звісно ж, цим місцем стала підлога. Японці навіть виготовляли спеціальні матраци з рисової або іншої соломи, які називаються "татамі". Ці матраци мали важливі переваги: вони добре провітрювалися та дозволяли шкірі "дихати". У зв'язку з цим японці не пітніли під час сну. Ця традиція збереглася і дотепер.

До того ж, японці кажуть, що сон на підлозі є дуже корисним для людини. Зокрема, завдяки сну на підлозі зникає біль у спині, формується правильна постава, врегульовується кровообіг та і загалом якість сну набагато краща.

відео дня

Чому японці не сплять на подушці?

Сучасні японці не сплять на подушках, які набиті пір'ям чи синтетичними наповнювачами. Вони використовують спеціальні валики, які найчастіше наповнені гречаним лушпинням. Це натуральний та екологічно чистий наповнювач, що має декілька переваг. Зокрема, гречане лушпиння може адаптуватися до форми голови та шиї, роблячи сон більш комфортним. Сон на такому валику також допомагає зменшити біль у шиї та спині.

Чому японці не сплять на боці?

Найчастіше японці сплять на спині, і це пояснює одна народна мудрість: "Святі сплять на спині, грішники на животі, царі на правому боці, а мудрі жінки на лівому". Мудрість, виражена цією промовистою фразою, відображає глибоке відношення не лише до фізичного, а й до психологічного стану людини під час сну.

Чому в Японії чоловік і дружина сплять окремо?

Відмінною рисою української культури є уявлення про те, що спільний сон пари є ключем до збереження стосунків. Але японське суспільство має зовсім іншу думку на цей рахунок. У Японії важливість сну займає центральне місце, і жодні звуки чи сторонні рухи не повинні втручатися у цей ритуал. Японці вважають, що глибокий сон може позитивно впливати на загальний стан душі, а це для них дуже важливо.

Окрім того, в японській культурі поширена практика, коли матері сплять разом зі своїми дітьми в одному ліжку. Японці вважають, що спільний сон матері і дитини дозволяє підтримувати оптимальну температуру тіла та серцевий ритм малюка, особливо в ранньому віці, коли це особливо важливо. Також близькість матері допомагає створити комфортні умови для розслаблення та заспокоєння дитини, що може позитивно вплинути на її сон та загальний розвиток.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти