StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Точно не для краси: чому вікна для літаків роблять із маленькими отворами

9 березня 2024, 04:10
311
Стюардеса філіппінської авіакомпанії Хенні Лім пояснила, чому немає нічого страшного, коли ви помічаєте маленькі дірочки в ілюмінаторах літаків.
Точно не для краси: чому вікна для літаків роблять із маленькими отворами
Точно не для краси - чому вікна для літаків роблять з маленькими отворами / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube, ua.depositphotos.com

Стюардеса пролила світло на те, чому в ілюмінаторах літаків з'являються крихітні дірочки.

Якщо ви коли-небудь помічали, що неуважно дивитеся в ілюмінатор літака на висоті 9 кілометрів, то, можливо, шокуюче усвідомлювали, що в ілюмінаторах є маленькі дірочки.

Хенні Лім, стюардеса філіппінської авіакомпанії Cebu Pacific, пояснила, чому немає про що турбуватися. Вона розповіла, що такі отвори ще називають "вентиляційними отворами", і вони необхідні для безпеки польотів, пише Mirror.

відео дня

"Крихітний отвір допомагає збалансувати різницю тиску між салоном і зовнішнім повітрям", - пояснила Хенні в нещодавньому відео.

Вікна в літаках складаються з трьох шарів скла та акрилу, які працюють разом, щоб забезпечити ізоляцію та безпеку пасажирів. Отвори призначені для створення регульованого потоку повітря, що також зменшує навантаження на скло від тиску повітря.

Експерт з Федерального управління цивільної авіації раніше розповів Tech Insider, що коли літак набирає висоту, тиск повітря ззовні падає порівняно з регульованим тиском повітря всередині салону. Зі збільшенням різниці між ними зростає і фізичне навантаження на ілюмінатори, які складаються з трьох шарів скла.

Між середнім і зовнішнім склом є невеликий повітряний проміжок, а отвір знаходиться в середньому склі. Зовнішнє скло сприймає тиск, тоді як середнє діє як запобіжник на випадок, якщо надійне зовнішнє скло вийде з ладу.

Вони виконують ще одну функцію, яка полягає в тому, щоб забезпечити захист скла від вологи та конденсату.

"Отвори випускають вологу і не дають інею чи конденсату блокувати огляд", - додає Хенні.

У випадку надзвичайної ситуації, отвори можуть пропускати світло, щоб пасажири могли бачити навколишню обстановку.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти