StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна їсти морозиво при болі в горлі: медики розповіли про користь десерту

25 жовтня 2023, 13:31
Як морозиво лікує горло і скільки цього холодного десерту можна вживати під час хвороби. Медики зазначають, причин відмовлятись від морозива немає.
Морожение
Чи можна їсти морозиво при болі в горлі та температурі / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, ua.news

Холодне морозиво може допомогти заспокоїти роздратовану слизову оболонку горла та зменшити біль. Крім того, морозиво може бути приємним для горла та знеболюючим для нього.

Чи можна їсти морозиво при болі в горлі та яка користь організму? Доктор медичних наук Юлія Дєєва в ефірі "Сніданку з 1+1" вказує на те, що морозиво і сьогодні допомагає відновленню після видалення мигдалин.

"Холод знімає набряк, трошки звужує судини, в давнину лікарі пропонували, особливо дитям, після видалення мигдаликів споживати морозиво для того, щоб скоротити судини зменшити ризик кровотечі", - вказує Юлія Дєєва.

Лікар також зазначає, що зараз ми маємо сучасні підходи до видалення мигдаликів, використання морозива не потрібно. Однак доктор медичних наук вказує на те, що шкоди від цього не буде, крім того це смачно і тому теж підвищує настрій у пацієнта та навіть загартовує.

Дивіться відео про користь морозива для відновлення горла:

За її словами, якщо їсти повільно та невеликими шматочками виникає звичка до холодної температури і взимку горло турбуватиме набагато менше.

"Це загартовуючі процедури, і якщо це робити поступово і робити постійно, то це, безумовно, зменшує, реакцію організму. Оріганізм більш добре переносить як переохолодження, так, власне перегрівання", - наголошує лікар.

Водночас, лікар Євген Комаровський в ефірі свого YouTube каналу зазначає, що морозиво корисно приймати під час хвороб горла.

"Якщо у дитини часті ангіни, хронічний тонзиліт, постійно після холодного болить горло, то алгоритм дій стандартний: ви сьогодні ж вирушаєте до супермаркету і купуєте кіло білого пломбіру. І починаєте їсти цей білий пломбір як ліки. По чайній ложці тричі в день", - вказує Комаровський.

Дивіться відео про те, як лікувати горло морозивом:

Лікар додає, що важливо не відразу ковтати морозиво, а затримати його у роті протягом десяти секунд, давши мигдаликам контактувати з холодом. Потім можна ковтнути. Основне - діяти систематично, щоб сприяти поступовому зміцненню організму.

Євген Комаровський

Євген Комаровський - дитячий лікар, кандидат медичних наук, лікар вищої категорії і телеведучий.

Методика доктора Комаровського по догляду та вихованню дитини відрізняє простота, доступність, ефективність і адаптованість до сучасних умов і вітчизняної ментальності.

Автор численних наукових праць, а також науково-популярних статей і книг, найвідоміша з яких - "Здоров'я дитини і здоровий глузд його родичів".

Проте не забувайте про обережність, оскільки деякі люди можуть відчувати дискомфорт при споживанні дуже холодного морозива під час болю в горлі. Важливо слухати своє тіло і уникати їжі, яка може подразнити більше горло. Якщо біль в горлі триває, краще консультуйтеся з лікарем для правильної діагностики та лікування.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти